Home Opinie UPDATE – AT5 blundert met lasterend artikel over rapper Appa

UPDATE – AT5 blundert met lasterend artikel over rapper Appa

UPDATE

Advertentie

Het gedeeltelijk van subsidie afhankelijke nieuwsconcern AT5 maakte zich vandaag schuldig aan smaad en laster jegens rapper Rachid el Ghazaoui, beter bekend als Appa. De nieuwswebsite kopte over een aanstaande demonstratie voor Gaza in Amsterdam met de titel: ‘Jodenhater’ Appa spreekt spreekt bij Gaza-demonstratie op de Dam. Wie verantwoordelijk is voor het vooringenomen en lasterende artikel staat er niet bij. AT5 is door mijn collega-blogger Hotel Terminus gevraagd om een reactie op dit wanstaltige artikel van het nieuwsconcern.

EINDE UPDATE

Oorspronkelijk artikel, 21 maart 2015

Hetze van Israëllobby om Appa te brandmerken als Jodenhater

Enkele duizenden mensen kwamen vandaag bijeen op het Amsterdamse Museumplein om zich uit te spreken tegen racisme en islamofobie. Eén van de sprekers was Rachid El Ghazaoui, beter bekend als de rapper Appa. The usual suspects gingen weer flink te keer achter de schermen, zoals ook toen ze in de gordijnen hingen omdat hij bij #jouwvrijheidmijnvrijheid op nationale TV de uit geenstijl ontsproten scribent Annabel Nanninga verbaal uiteen mocht rijten.

De vorige directeur van het CIDI Ronny Naftaniel begon gisteren al met verontwaardigde tweets en die estafettestok van verontwaardiging werd vrijwel meteen overgenomen door de huidige directrice van de Israëlloby in de polder, Esther Voet: “Dit is wat de NLse democratie is geworden”, “Hoe is het mogelijk: #thisisappa die spreekt op antiracisme bijeenkomst morgen” schrijft ze twee uur later, maar niet voordat ze Eddy Terstall, Lodewijk Asscher, Yoeri Albrecht, Arjen de Wolff en later Diederik Samsom mentiont. Even later sluit de pro-Israël blogger Carel Brendel zich aan bij de luider wordende roep om een heksenjacht op Israëlkritiek, voorafgegaan door Eddy Terstall die het marginaal gekrijs vindt en de organisatie tegen racisme een “extremistische activistenclub” noemt.

De “journalist” Bart Schut gooit er nog een schepje bovenop en noemt het “Fascistische Jodenhaters vermomd als antiracisten” en noemt de antiracisten “Nuttige idioten, willige helpers zoals de Nazi’s ze al hadden”, nee ze passen zelfs in de “traditie van Der Ewige Jude” of nee, het kan niet overdreven genoeg met de smaad en laster van Bart Schut: “Appa’s antisemitische rants zijn Goebelliaans”, naar de Nazipropaganda minister. Het kan niet gek genoeg met de Godwins van Schut, maar owee als je zelf een vergelijking met WW2 maakt, dan krijg je een block.

Spitsnieuws, eigendom van de rechtse Telegraaf Media Groep gaat nog een stap verder en gebruikt een kop vol smaad en laster tegen de rapper: “Jodenhater Appa spreker op Dag tegen Racisme”. Je zou bijna denken dat één van bovenstaande figuren die zich actief inzetten voor Israël of één van de vlaggetjeszwaaiers op de dam terwijl het Israëlisch leger nog steeds een bloedbad aanrichtte in Gaza, verantwoordelijk geweest is voor de totstandkoming van de tendentieuze en smadelijke kop van het artikel.

Ik wil hierbij een lans breken voor hen wiens monden ze willen snoeren, omdat ze kritiek hadden op Israël en haar terreurbeleid in het Midden-Oosten en in het bijzonder terreur tegen de Palestijnen. Voor Appa, die al heeft aangegeven dat “Fuck de Talmoed”, niet zo’n verstandige keuze is geweest -overigens is de Talmoed voor de joden niet vergelijkbaar met de Koran of de Soennah voor moslims- en zich meermaals heeft uitgesproken tegen Jodenhaat en alle andere vormen van discriminatie.

En ook voor Yasmina Haifi, wiens naam al is gezuiverd door de commissie Cohen, die door de zelfhatende niet-islamitische (zijn eigen woorden) redacteur van De Groene, Hassan Bahara, als complotdenker wordt neergezet, omdat ze ISIS het product van Zionisten heeft genoemd. Stap voor stap wordt immers duidelijk dat ISIS of IS het gevolg is van -al dan niet bewust- Amerikaanse geopolitiek in de regio.

Wij zijn geen complotdenkers, wij zijn wakker, wij zijn Rachid ‘Appa’ El Ghazaoui en wij zijn Yasmina Haifi en alle anderen op wie de lobby de jacht heeft geopend voor het verkondigen van de waarheid.