Home Economie Toerisme in Turkije bruist: recordaantal van 11.8 miljoen in eerste vijf maanden...

Toerisme in Turkije bruist: recordaantal van 11.8 miljoen in eerste vijf maanden 2018

De Turkse minister voor cultuur en toerisme Numan Kurtulmus zegt in een verklaring donderdag dat Turkije in de eerste vijf maanden van 2018 al 11.8 miljoen toeristen heeft mogen verwelkomen.

Advertentie

Toerismecijfers zijn met meer dan 30% toegenomen, in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Dit is een record. Aan het eind van 2018 zullen we hopelijk het record breken en 40 miljoen toeristen ontvangen, waarmee we 32 miljard dollar zullen verdienen,” aldus Kurtulmus.

Volgens het ministerie van cultuur en toerisme heeft Turkije vorig jaar 32 miljoen toeristen ontvangen en 26.5 miljard dollar verdiend.

Reisbrancheorganisatie ANVR verklaarde in maart al dat het aantal boekingen voor Turkije in januari met 90% was toegenomen in vergelijking met januari vorig jaar.

Corendon verklaarde eerder deze week tegenover DutchTurks dat het bovenop het bestaande aanbod nog eens 10.000 extra vakanties naar de Turkse badplaatsen Antalya en Dalaman gaat verkopen in samenwerking met Pegasus Airlines. Corendon heeft deze extra capaciteit gecreëerd om aan de grote vraag naar vakanties in Turkije te voldoen. Corendon verwacht dat het dit jaar in totaal 280.000 vakantiegangers naar Turkije kan brengen.