Home Entertainment Heeft Wesley Sneijder zich bekeerd tot de islam?

Heeft Wesley Sneijder zich bekeerd tot de islam?

Nee.

Advertentie

Op verschillende websites was vandaag te lezen dat de Oranje international spelend voor de Turkse club Galatasaray zich bekeerd zou hebben tot de islam. Koffiepauze.com en Dagelijks.nu kwamen met het verhaal, waarop kort daarna de websites 247misdaad.nl en viraalvandaag.com ermee aan de haal gingen.

De tekst bij het artikel luidt:
Wesley Sneijder, ook wel bekend als Wesley, is één van de bekendste voorbeelden van beroemdheden die zich bekeerden tot het islamitische geloof. De voetbaler werd geboren als Wesley Sneijder. Zijn vader is Utrechter en zijn moeder is Fries.

Wesley werd Katholiek opgevoed. In 2015 werd hij moslim. Na zijn bekering besloot hij te stoppen met het drinken van alcohol en zijn kapitaal aan goede doelen te schenken. ‘De hele wereld is geëxplodeerd over dat fenomeen dat islam heet. Door de oorlog in Iran, vanaf 1980, veranderde de hele perceptie over islam. Plots was daar een nieuwe politieke kracht, die uitgedrukt werd door de islam. Ineens definieerden mensen me als een gevaar zegt wesley.
Wat ik nu vooral probeer te doen, is de schoonheid die ik in de islam ontdekte, terug te brengen, zonder al die politiek erbij. Dat is de reden waarom ik opnieuw begon goed te voetballen. Dat is wat ik het best kan en de mensen zijn blij wanneer ik mijn oude niveau. Hopelijk maken ook de nieuwe doelpunten hen blij.’

De tekst bij het artikel is naar geen enkele verklaring te herleiden en de afbeelding in het artikel lijkt afkomstig van een Marokkaanse bruiloft waar Wesley eerder dit jaar te gast was. Hij droeg daar het traditionele gewaad, de Djellaba. Reverse image search in google leidt ons naar een Tweet van begin dit jaar. Wesley Sneijder liet op de bruiloft wel zien dat hij Marokkaans kan zingen, maar van een bekering lijkt vooralsnog geen sprake.