Home Opinie Heeft u genoten van de soapserie treitervloggers?

Heeft u genoten van de soapserie treitervloggers?

Toen Hoodvlogs-maker Ismail nog niet geboren was, was Bart de Graaff al “treitervlogs” aan het draaien. Zo gooide Bart de Graaff, oprichter van BNN, in 1996 een baksteen door de ruit van een benzinestation. Je weet wel, gewoon een oud-Hollands lolletje.

Advertentie

1996 was het jaar waarin Bart de Graaff zich onsterfelijk maakte met zijn baksteen door de tankstationruit. Maar ook het jaar waarin diverse wetten in werking traden, zoals de Wet op Kansspelen (1996), de Arbeidsvoorzieningswet (1996) en de Handelsregisterwet (1996). Niet dat men meteen verbanden hoeft te leggen. Dus gelieve uw hoed van aluminiumfolie af te doen, wanneer u verder leest. Ik wijs slechts op het feit dat er binnen een jaar tijd veel kan gebeuren.

Fast forward naar deze week: terwijl u zat te kijken naar de tiendelige soapserie genaamd ‘hoodvlogs’ en tot vervelens aan toe met berichten over ‘treitervloggers’ in Zaandam om uw klapperende patriottische oren werd geslagen, heeft de Tweede Kamer groen licht gegeven voor de potentiële orgaanoogst na uw overlijden en het opheffen van het medische beroepsgeheim, waardoor uw medische gegevens beschikbaar worden gesteld aan de zorgverzekeraars. Dat laatste werd gerechtvaardigd voor de bestrijding van fraude t.w.v. 11 miljoen euro, waarvan 1.1 miljoen euro door verzekerden zelf zou worden gepleegd, wat grofweg neerkomt op 0.015% van het zorgbudget. Peanuts eigenlijk. Het wetsvoorstel gaat nu voor behandeling naar de Eerste Kamer.

De partijen die ervoor zorgden dat uw gegevens straks mogelijk ingezien mogen worden door zorgverzekeraars zijn: VVD, PvdA, CDA, PVV, VNL, SGP, fractie Houwers en fractie van Vliet. De partijen die NEE stemden waren: ChristenUnie, D66, DENK, GroenLinks, Klein, PvdD, SP en 50 Plus. Officiële stemmingsuitslagen zijn HIER terug te lezen.

Maar beste landgenoten, genoeg over zaken die er niet toe doen, laten we ons vooral druk maken over serieuzere zaken zoals het behoud van namen van beschuiten en koeken, zwarte piet wiedewiedewiet, het bestaan van DENK, het onzichtbare gevaar waar Wilders of één van zijn handlangers ons voor proberen te waarschuwen en bang te maken, of wat één of andere derderangs reporter van het kleuterjournaal naar zijn hoofd krijgt geslingerd. O ja, en geniet vooral ook nog even van al die leuke filmpjes. Yoe!