Home Nieuws “HDP zit vol terreurverheerlijkers” en overstap HDP parlementslid naar AKP blijkt onjuist

“HDP zit vol terreurverheerlijkers” en overstap HDP parlementslid naar AKP blijkt onjuist

In eerste instantie leek het erop dat HDP Parlementslid voor Gaziantep, Mahmut TOĞRUL, zaterdagavond op Twitter bekendmaakte over te stappen naar de regerende AK-Partij. Als reden voor zijn overstap werd vanaf het Twitteraccount aangegeven “Dat hij het niet meer trekt om in één partij te zitten met verheerlijkers van terroristen en kindermoordenaars”. Op zijn officiele Facebookpagina geeft het parlementslid aan dat zijn Twitteraccount is gehackt en dat hij de nodige juridische stappen zal ondernemen.

“Mijn geweten kan er niet meer tegen. Ik neem ontslag van deze partij, die vol zit met verheerlijkers van terroristen en kindermoordenaars,” werd zaterdagavond op Twitter geschreven vanaf het, volgens Mahmut Togrul, gestolen Twitteraccount @togrularya.

In een aansluitende Tweet wordt geschreven dat hij de overstapprocedure naar de AK-Partij, met wie hij al enige tijd in gesprek was getreden, onmiddellijk na zijn ontslag heeft opgestart. Verder werd er geschreven dat “Hij als Parlementslid voor Gaziantep, de stad van de martelaren, voortaan niet meer vanuit een partij die terreur steunt, zal vertegenwoordigen”.