Home Nieuws Harde clash DENK en SP over vermeende banden met terreurgroep PKK

Harde clash DENK en SP over vermeende banden met terreurgroep PKK

DENK-Kamerlid Selcuk Ozturk en SP-Kamerlid Sadet Karabulut botsten donderdagmiddag over vermeende sympathieën van Karabulut voor de terreurgroep PKK. Dat meldt de rechtse krant het AD.

Advertentie

Karabulut viel tijdens een debat kandidaat-Kamerlid Farid Azarkan aan, omdat hij op een besloten bijeenkomst voor mannen zou hebben gesproken en vroeg aan Ozturk of hij voor de rechten van vrouwen is. Ozturk antwoordde op zijn beurt: “Ik sta pal voor de rechten van vrouwen. Ik sta zelfs pal voor uw rechten”.

Ozturk suggereerde daarop dat Karabulut voor zaaltjes van de terreurgroep PKK zou spreken. Op de suggestie van Ozturk reageerde een getergde Karabulut: “We zitten hier niet in het Turks parlement, waar je elkaar zomaar kunt beschimpen…Als u mij vals blijft beschuldigen, maak ik er werk van.”

Het AD schrijft dat Sadet Karabulut “Het zat is, omdat Ozturk haar vaker verdacht maakt in debatten, vermoedelijk vanwege de Turks-Koerdische wortels van Karabulut”. Tegenover DutchTurks reageert Ozturk verbaasd over deze valse voorstelling van zaken. “Ik heb geen problemen met haar Koerdische achtergrond. Ik heb absoluut geen problemen met Koerden, die ik beschouw als mijn broeders en zusters. Mijn probleem is met een terreurorganisatie”.

Hoewel Sadet Karabulut ontkent dat ze iets te maken heeft met de terreurgroep PKK, speechte ze enkele jaren geleden nog voor een portret van terreurkopstuk Abdullah Ocalan, en wilde haar partij, de SP, dat de PKK van de terreurlijst zou worden gehaald in het Europarlement. In het interview met Trouw in oktober 2016 verdedigde ze de controversiële foto nog en gaf ze te kennen dat ze geen PKK’er is. Tegenover Demet TV verklaarden Karabulut en van Bommel in 2012 nog dat ze de PKK als een terroristische organisatie beschouwen en geweld afkeuren. Een contrast met hoe de SP in 2015 probeerde om de gewelddadige terreurgroep van de terreurlijst te halen in het Europarlement en hoe Harry van Bommel erop reageerde op zijn blog.