Home Nieuws Half miljoen Turken staan op voor Palestina en tegen Israëlische oorlogsmisdaden

Half miljoen Turken staan op voor Palestina en tegen Israëlische oorlogsmisdaden

Zo’n 500.000 mensen zijn vrijdag bijeen gekomen op Istanbul’s Yenikapi plein om hun steun uit te spreken voor de onderdrukte Palestijnen en tegen Israëlische oorlogsmisdaden. Israëlische soldaten schoten afgelopen week zo’n 60 Palestijnse demonstranten dood in Gaza, waaronder ook minderjarige kinderen.

Advertentie

Volgens Turkse media, die refereren aan officiële politiecijfers, waren er een half miljoen mensen aanwezig, terwijl andere schattingen spreken over enkele honderden duizenden.

President Erdogan voerde samen met MHP-oppositieleider Devlet Bahceli, parlementsvoorzitter Ismail Kahraman, premier Binali Yildirim en de Palestijnse premier Rami El-Hamdallah het woord op de solidariteitsbijeenkomst “Veroordeling van onderdrukking, Steun aan Palestina”.

Zij maakten duidelijk dat Jeruzalem hetzelfde voor Turkije betekent als Çanakkale en dat Palestina voor Turkije een belangrijke zaak is om voor op te komen.

De bijeenkomst verliep zonder incidenten en was volgens een berekening van de Turkse politie bezocht door bijna 500.000 mensen.