Home Nieuws Haatblogger Jan Roos veroordeeld voor mishandelen van een kind

Haatblogger Jan Roos veroordeeld voor mishandelen van een kind

De rechtse haatblogger en voormalig treitervlogger Jan Roos is door de politierechter veroordeeld tot het betalen van een geldboete en een schadevergoeding voor het mishandelen van een minderjarige.

Advertentie

De mishandeling zou vorig jaar mei hebben plaatsgevonden op het terras van een café aan de Breelaan in Bergen. De rechtse haatblogger is veroordeeld tot het betalen van 750 euro plus een schadevergoeding van 700 EURO aan zijn 16-jarige slachtoffer die hij een hersenschudding sloeg.

Volgens de verklaring van Roos zou hij in het nauw gedreven zijn door een groepje minderjarigen toen hij naar het toilet ging. De 42-jarige tuigblogger zegt dat hij zich verdedigde, maar de Officier van Justitie hechtte ook mede op basis van meerdere getuigenverklaringen, weinig waarde aan het verhaal van Roos, omdat het letsel dat zijn 16-jarige slachtoffer opliep, een hersenschudding een losse tand en een gezwollen lip, niet past bij een afwerende beweging.

Roos startte na de veroordeling een crowdfunding om zijn boete te kunnen betalen, maar kon deze al gauw opheffen omdat pokerspeler Pim de Goede de rest van het bedrag voor hem aanvulde.

Het is niet de eerste keer dat Jan Roos in opspraak raakt. In 2015 zou Roos met een kapmes hebben gezwaaid naar jongeren in Amsterdam en hebben gedreigd met het “Afhakken van hun kankerkoppen“. Ook toen rijmde zijn verklaring niet met getuigenverklaringen van het incident. Of het toen tot een rechtszaak is gekomen, is onbekend.

VIDEO: Buurtbewoner over ‘Ik hak je k**kerkop eraf’ door ‘quasi-journalist’ Jan Roos