Home Nieuws Haagse Erdogan-aanhanger zwaar mishandeld door sympathisanten terreurgroep PKK

Haagse Erdogan-aanhanger zwaar mishandeld door sympathisanten terreurgroep PKK

Archief: Bijeenkomsten met symbolen van de terreurgroep PKK in diverse Nederlandse steden.

Een Turkse Nederlander uit Den Haag is zaterdagmiddag in de buurt van het Opera zalencentrum in Den Haag mishandeld door ongeveer 15 sympathisanten van de terreurgroep PKK.

Advertentie

Het slachtoffer is een lokale bekende die sympathie heeft voor de Turkse president Erdogan en had op het moment van de mishandeling ook een herkenbare Turkse vlag op zijn voertuig. Volgens een ooggetuigenverklaring aan Turks.nl bracht de man stemmers met zijn bus naar een stemlocatie. Enkele PKK’ers zouden naar hem toe zijn gestapt en een discussie in het Koerdisch zijn begonnen. Vrij snel daarna begonnen de PKK’ers op de man in te slaan met harde voorwerpen. Toen omstanders de man te hulp schoten, vluchtten de aanvallers volgens getuigenverklaringen de “Vereniging van Koerdische Arbeiders” aan de Radarstraat in. Op hetzelfde adres is ook het voormalige FEDKOM, het huidige DEMNED gevestigd, die in 2015 samen met twaalf andere organisaties een verklaring ondertekenden onder leiding van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb om vreedzaam samen te leven. Het slachtoffer van de mishandeling liep volgens verklaringen botbreuken op en had een gehavend gezicht meldden getuigen die de man zagen. Ook de auto van de man is bij de mishandeling vernield. In een verklaring van de man zelf wordt niet gesproken over botbreuken, maar hebben de belagers van de man wel op zijn hoofd ingeslagen met voorwerpen.

Partij van de Eenheid fractievertegenwoordiger Muhammad Arslan, tevens bestuurslid van de Mimar Sinan moskee in Den Haag, betreurt de mishandeling en hoopt dat de politie de zaak serieus zal oppakken. Het slachtoffer is volgens Arslan een vaste bezoeker van de Mimar Sinan moskee in Den Haag. “Een goede en rustige man die geen vlieg kwaad doet,” zegt Arslan. De Partij van de Eenheid heeft schriftelijke vragen in de Haagse raad aangekondigd over de zware mishandeling.

Arslan zegt ook de media-stilte rondom de mishandeling en de eenzijdige berichtgeving bij dit soort incidenten te betreuren. Het slachtoffer zelf wilde nog niet reageren op het incident. Een woordvoerder van de politie in Den Haag verklaarde zaterdagavond tegenover DutchTurks dat de politie de mishandeling in onderzoek heeft.