Home Nieuws Griekse kustwacht steekt vluchtelingenboot lek, Turkse vissers redden drenkelingen

Griekse kustwacht steekt vluchtelingenboot lek, Turkse vissers redden drenkelingen

Een voorbeeld van hoe barmhartig Turkse vissers kunnen zijn in tegenstelling tot deze leden van de Griekse kustwacht, die onder toenemende druk vanuit de Europese Unie en haar schrijvende minions strenger moet optreden tegen vluchtelingen die het veilige Europa proberen te bereiken en de vele olieoorlogen en fascistische marionettenregimes in het Midden Oosten willen ontvluchten.

Advertentie

Een visser die de beelden opnam, nareert gezien te hebben hoe leden van de Griekse kustwacht een migrantenboot net lek hebben gestoken met een scherp voorwerp en zegt het af te keuren dat de Griekse kustwacht Turkse wateren binnendringt om dit te doen. “Doe wat je doet in eigen wateren”, geeft hij aan. Implicerend dat hij zich verantwoordelijk voelt voor deze daad van vijandigheid in Turkse wateren en de mensenlevens die nu in gevaar zijn. De visser geeft aan dat hij hoopt niet aangevallen te zullen worden door de Griekse kustwacht.

Hij vertelt dat de mensen in het tot zinken gebrachte bootje in een hopeloze toestand verkeren en voor hun leven vechten. Er zouden ook kinderen van 8 – 10 jaar oud aan boord zijn van het tot zinken gebrachte bootje.