Home Nieuws Grieks Basketbalteam Panathinaikos krijgt busstraf na verlies tegen Fenerbahçe

Grieks Basketbalteam Panathinaikos krijgt busstraf na verlies tegen Fenerbahçe

Dimitris Yannakopoulos, de jonge voorzitter van de Griekse basketbalclub Panathinaikos Superfoods, straft het hele team af met een enkele busrit van Istanbul naar Athene. Reden is de nederlaag tegen de Turkse basketbalclub Fenerbahçe.

Advertentie

Gisteravond werd er in de Ülker Arena te Istanbul het derde Euroleauge play-off duel tussen Panatinaikos en Fenerbahçe gespeeld. Fenerbahçe won van de Griekse topclub met 79-61 en plaatste zich met een 3-0 in de play-offs voor de Final Four!

De Griekse delegatie kondigde aan dat de vliegtickets van Istanbul naar Athene door het bestuur is geannuleerd. De basketbalspelers en de gehele technische staf moeten per touringbus een weg afleggen van maar liefst 1100 kilometers. Dat is zo’n 12 uur reistijd. Het bestuur wil dat de spelers en coaches de tijd in de bus nuttig zullen vervullen door na te denken over hun fouten.

Enkele spelers, waaronder de Amerikanen Rivers, James, Singelton, Gist, Gabriel en de Griekse ster Fotsis, hebben door laten schemeren dat ze niet van plan zijn om met de bus te vertrekken. De genoemde spelers financieren elk hun eigen vliegticket.

Bij een overwinning zou het team beloond worden met bedrag 250.000 euro.