Home Nieuws Katholieke bisschop: “Griekenland brandt omdat de premier atheïstisch is, branden zijn wraak...

Katholieke bisschop: “Griekenland brandt omdat de premier atheïstisch is, branden zijn wraak van God”

De Griekse bisschop Amvrosios zegt in een verklaring over de bosbranden, dat Griekenland brandt omdat premier Alexis Tsipras een atheïst is en dat hij de schuld draagt voor de branden waarbij inmiddels al 81 mensen om het leven zijn gekomen.

Advertentie

De atheistische premier Alexios Tsipras…trekt de toon van God naar zich toe! Griekenland wordt vernietigd door regen en vuur!,” schreef Amvrosios, bisschop van Kalavrita en Aigialeia in het zuiden van Griekenland.

Amvrosios zei dat Tsipras en zijn atheistische collaborateurs de oorzaken zijn van de catastrofe. “Het grote vuur is gestart door een blikseminslag in de Gerania bergen! Het is een duidelijke hemelse boodschap!,” aldus de bisschop. Volgens de bisschop zou Tsipras niet één zin over God hebben gebezigd en dat één zin uit een gebed voldoende was geweest om de vuren te doven.

Door jou wordt Griekenland vernietigd!…Door jou heeft God ons verlaten!,” voegde hij eraan toe.

De bisschop van Kalavrita krijgt kritiek vanuit heel Griekenland op zijn opmerkingen. Zo reageerde ook de kerk op zijn beschuldigende uitspraken door eerst te stellen dat het om een persoonlijke mening ging, maar later te verklaren dat ook persoonlijke meningen begrensd zouden moeten zijn. Volgens de aartsbisschop zou God liefde betekenen en geen wraak nemen.

Bij de branden aan de westkust van Griekenland zijn tenminste 81 mensen om het leven gekomen en 170 mensen gewond geraakt.

Turkije heeft Griekenland hulp aangeboden bij het blussen van de branden die het land teisteren en heeft blusvliegtuigen en helikopters op stand-by staan om uit te zenden. Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu heeft zijn Griekse collega Nikos Kotzias hem bedankt voor het aanbod, maar zou Griekenland momenteel geen hulp nodig hebben. Kotzias voegde eraan toe dat er bovendien regen aan zit te komen.