Home Nieuws Grens Afrin vrij van PKK-terroristen, Turkse Strijdkrachten verbinden Idlib, Afrin en Eufraat...

Grens Afrin vrij van PKK-terroristen, Turkse Strijdkrachten verbinden Idlib, Afrin en Eufraat Schild-gebieden

De Turkse Strijdkrachten en FSA hebben maandag de laatste gebieden aan de grens met Afrin vrijgemaakt van PKK/YPG-terroristen. Daarmee bestaat er geen landverbinding meer tussen Turkije en gebieden in Afrin die worden bezet door de terreurbeweging PKK.

Advertentie

Turkije begon op 20 januari 2018 de militaire operatie Olijftak om de terreurbeweging PKK en haar Syrische tak YPG uit Afrin, aan de grens met Turkije, te verdrijven. Tot nu toe zijn daarbij meer dan 2.000 terroristen uitgeschakeld.

Afgelopen week zijn in Stadsguerrilla gespecialiseerde eenheden Gendarmerie en Politie uit Turkije gearriveerd om de terreurbeweging PKK, die zich heeft ingegraven in de plaatsen Jinderes, Rajo, Shaykh al Hadid en Afrin, te verdrijven uit de regio. Ook een eenheid bestaande uit Koerden, de Koerdische valken, neemt deel aan de operaties tegen de terreurbeweging PKK.

De PKK is een terreurorganisatie die verantwoordelijk is voor meer dan 40.000 doden. De terreurbeweging heeft talloze (zelfmoord)aanslagen uitgevoerd in Turkije. De Syrische tak van de PKK, de YPG, trainde in de afgelopen jaren ten minste twee zelfmoordterroristen die aanslagen in Turkije pleegden.

PKK-terroristen in burgerkleding vuren raketten af vanuit woonwijken Afrin