Home Nieuws “Giftige” Princo Budget DVD met boodschap duikt overal op, maar wat is...

“Giftige” Princo Budget DVD met boodschap duikt overal op, maar wat is het?

Sinds enkele dagen is overal in Nederland de bekende DVD opgedoken met het opschrift “Beni Sevdin Rab, ben Korkma!”. Een letterlijke (luie) vertaling van het opschrift in het Nederlands is “Je hebt van mij gehouden heer, ik wees niet bang!”. De DVD wordt vooral bezorgd bij moslims thuis en islamitische instellingen.

Advertentie

De tekst lijkt afkomstig van een christelijk liedje in het Turks met de gelijknamige titel ‘Beni Sevdin’ van Kayra Akpınar, Murat Susmak & Beste Uyanıkoğlu” en wordt begeleid met een drukwerk waarin passages uit de Koran zijn opgenomen en lijkt bedoeld te zijn om moslims aan het twijfelen te brengen. Op sociale media worden oproepen gedaan waarin wordt aangegeven dat de DVD giftig is en wordt aangeraden om de DVD zonder aan te raken direct de vuilnisbak in te gooien. Behalve enkele signalen van mensen die zeggen onwel te zijn geworden of jeuk hebben overgehouden aan de DVD, zijn er (nog) geen ernstige medische calamiteiten bekend. Op de DVD staan religieuze beelden die als sommigen beledigend voor de islam worden ervaren (Op het moment van schrijven hebben wij ze nog niet kunnen bekijken).

De politie krijgt meerdere meldingen binnen van de DVD die volgens sommigen uitgedeeld lijkt te zijn door Jehova’s getuigen die zieltjes proberen te winnen in de moslimgemeenschap.

De Princo Budget CD’s en DVD’s worden leeg naar West-Europa geëxporteerd door Guangzhou Ronc Electronic Sciences & Technology per 60.000 minimum afleverstuks en met een maximumhoeveelheid per levering van 1.000.000 stuks, en kosten 0.066-0.076 Amerikaanse dollar per stuk. Onduidelijk is wie de DVD’s precies inkoopt en door heel Europa heen verspreidt. De leverancier van de lege DVD’s was onbereikbaar voor commentaar.

Afbeelding CD1