Home Nieuws Gewapende aanval op Turkse bakkerij

Gewapende aanval op Turkse bakkerij

Op beveiligingsbeelden is te zien hoe een vermoedelijke racistische aanval plaatsvindt op een Turkse bakkerij in de Duitse stad Heilbronn. Bij de aanval zijn zes schoten gelost. De caissière van de bakkerij bleef ongedeerd.

Bakkerij-eigenaar Alper Yildirmaz zegt dat hij op het moment van de aanval niet in de bakkerij was. De broer van de eigenaar, Atilla yildirmaz, zegt dat volgens de Duitse politie een racistisch motief meegespeeld kan hebben bij de aanval.

Bakkerij Stefan, zoals de zaak heet, is aangevallen op het moment dat de caissière met een hoofddoek aan het werk was. Het feit dat een zichtbare moslima aan het werk was, zou een aanleiding geweest kunnen zijn voor de aanval. De eigenaren van de bakkerij geven aan dat ze, los van een overval zes maanden geleden, met niemand in onmin zijn en dat er geen enkele andere aanleiding kan zijn voor deze aanval. Onderzoek moet uitwijzen wat de werkelijke toedracht van de aanval is.

De beelden doen denken aan de racistiche NSU-moorden waarover de Duitse rechter op 11 juli jongstleden een uitspraak heeft gedaan. Een Duitse rechtbank in München heeft na een vijf jaar durend proces de neonazi Beate Zschaepe schuldig bevonden aan 10 moorden en veroordeeld tot een levenslange celstraf. Turkije vond de straf voor de racistische moorden een belangrijk signaal, maar wil dat het onderzoek niet stopt. Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken moet onderzocht worden of er andere betrokkenen bij de moorden zijn, in het Duitse inlichtingenapparaat en de Diepe Staat. Volgens journalist Yunus Paksoy zaten er in de zaal een dozijn neonazi’s die de zaak bijwoonden.

Israël’s aandeel in moslimhaat, waar het nooit over mag gaan