Home Nieuws Gewapende aanval op Russische ambassadeur Andrey Karlov in Ankara

Gewapende aanval op Russische ambassadeur Andrey Karlov in Ankara

De Russische ambassadeur in Ankara, Andrey Karlov, is het doelwit geweest van een gewapende aanval in Ankara. Karlov is inmiddels aan zijn verwondingen overleden. Updates onderaan.

Advertentie

Karlov was op het moment van de aanval bij een tentoonstelling in het Centrum voor Hedendaagse Kunst in Ankara. De ambassadeur is naar verluidt zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later op de avond overleed aan zijn verwondingen.

Karlov, geboren in 1954, was in juli 2013 benoemd tot ambassadeur in Ankara.

Updates:
De aanvaller, gekleed in pak, zou naar verluidt ongemerkt binnen zijn gekomen met zijn vuurwapen en zich achter de ambassadeur hebben gepositioneerd. Voordat hij de ambassadeur in de rug schoot, zou hij schoten in de lucht hebben afgevuurd. Op beelden is te horen dat de man roept: “Vergeet Aleppo niet, vergeet Syrië niet”. De Speciale Operaties divisie van de politie heeft het gebouw omsingeld. Er zouden 15-20 geweerschoten te horen zijn geweest in het daarop volgende vuurgevecht. De aanvaller is volgens berichten doodgeschoten door de veiligheidsdiensten. Ook de Russische ambassadeur is overleden aan zijn verwondingen.