Home Nieuws Genocidale Jood wordt nieuwe Israëlische Minister van Justitie

Genocidale Jood wordt nieuwe Israëlische Minister van Justitie

Na onderhandelingen tot in de late uurtjes van de nacht, heeft de Israëlische politieke partij Likud een overeenkomst bereikt met Het Joodse Huis om Ayelet Shaked te benoemen als nieuwe minister van Justitie.

Advertentie

Shalom Shlomo, een vertrouweling van Bennett, ontmoette dinsdagavond David Simron, die Likoed vertegenwoordigt in de coalitiegesprekken. De details van het akkoord moeten nog uitgewerkt worden en er moet onderhandeld worden over de aanstelling van een extra minister van Het Joodse Huis in de Israëlische Veiligheids- en diplomatiekabinet.

Nadat onderhandelingen mislukten met Yisrael Beytenu, de partij van Avigdor Lieberman die eerder stelde dat Arabieren die niet trouw zweren aan Israël onthoofd moeten worden met een bijl, was Netanyahu’s Likud aangewezen op de 8 zetels van Het Joodse Huis van Naftali Bennet. Bennet stelde als voorwaarde voor samenwerking dat Shaked benoemd moet worden tot Minister van Justitie.

“Ayelet Shaked omstreden” zou een understatement zijn wanneer men haar oproep van afgelopen zomer in ogenschouw neemt. Shaked riep op haar Facebookpagina op tot het “uitmoorden van Palestijnen, inclusief de moeders die kleine slangen baren”. Haar oproep kwam een dag voordat de 16 jarige Mohammed Abu Khdeir ontvoerd werd door zes extremistische Joodse kolonisten die hem overgoten met benzine, hem benzine lieten drinken en hem daarna levend verbrandden. Met haar kwaadaardige uitspraken heeft ze volgens velen bijgedragen aan het klimaat waarin wraak op Palestijnen is toegestaan.