Home Nieuws Genocidale Israëlische minister Ayelet Shaked maakt zich zorgen om Turkse operatie tegen...

Genocidale Israëlische minister Ayelet Shaked maakt zich zorgen om Turkse operatie tegen terreurbeweging PKK

De genocidale Israëlische minister Ayelet Shaked maakt zich zorgen om een aanstaande Turkse operatie tegen de terreurbeweging PKK in het noorden van Syrië.

Advertentie

Israël’s minister van justitie Ayelet Shaked zei zondag dat het terugtrekken van Amerikaanse troepen uit Syrië een foute beslissing was en hoopte dat de internationale gemeenschap geen massamoord op de Koerden toe zal staan, een veelvuldig gehoorde misvatting.

Genocidale Israëliër

Voor Ayelet Shaked, die onlangs nog werd getrakteerd op een welhaast kritiekloos interview in het NRC, zou de term omstreden een understatement zijn. Shaked riep in 2014 op haar Facebookpagina op tot het “Uitmoorden van Palestijnen, inclusief de moeders die kleine slangen baren”. Haar oproep kwam een dag voordat de 16 jarige Mohammed Abu Khdeir ontvoerd werd door zes extremistische Joodse kolonisten die hem overgoten met benzine, hem benzine lieten drinken en hem daarna levend verbrandden. Met haar kwaadaardige uitspraken heeft ze volgens velen bijgedragen aan het klimaat waarin wraak op Palestijnen is toegestaan.

Interventiepropaganda

Interventiepropagandisten zijn met een aankomend Turks offensief tegen de PKK actief bezig om de terreurbeweging gelijk te stellen aan het containerbegrip ‘De Koerden’ om zo internationale steun te verzekeren voor de PKK. Turkije heeft de afgelopen jaren honderden duizenden Koerden uit het noorden van Syrië opgevangen die op de vlucht waren voor terreurorganisaties ISIS en de PKK en heeft geen andere intentie dan het verdrijven van terreurgroepen aan haar grens. In totaal vangt Turkije nu al bijna 4 miljoen vluchtelingen op en ontslaat Europese landen op deze manier van haar humanitaire verplichtingen.

Israël heeft belang bij fragmentatie Midden Oosten

Israël in het bijzonder heeft belang bij het opdelen van het Midden Oosten en geeft dit ook openlijk toe. Shaked zei in 2017 dat Israël baat heeft bij het fragmenteren van Syrië en Irak. Israël zou er baat bij hebben om daar een marionet-regime van de PKK neer te zetten. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, haalde afgelopen maandag al hard uit naar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zei dat Netanyahu nogal rusteloos lijkt omdat hij weet dat hij Syrië niet heeft weten op te splitsen.

Het enige land dat het illegale referendum in 2017 in Irak steunde was Israël. Israël heeft een bijzonder geopolitiek belang bij het fragmenteren van het Midden Oosten. In 2002 was het oorlogscolporteur Benjamin Netanyahu die voor een Amerikaanse Senaatscommissie pleitte voor het afzetten van Saddam Hussein, omdat het volgens hem “Positieve effecten” zou hebben voor de regio. De gevolgen van de illegale westerse invasie van Irak in 2003 bleken voor de lokale bewoners desastreuze gevolgen te hebben. Uit het tot puin en as gebombardeerde land kwam de terreurbeweging ISIS tevoorschijn, dat geleid werd door kopstukken die uit gevangenschap werden vrijgelaten door de Amerikanen. De strijd tegen ISIS bleek een legitiem excuus om territoriale plannen voor het Midden Oosten waar te maken en andere Amerikaans- en Israëlisch-gezinde terreurbewegingen zoals PKK/YPG onder te brengen in een ad-hoc “coalitie” met de nieuwe misleidende naam SDF en te bewapenen.

Israël en het westen, niet de Koerden, hebben baat bij een Koerdische staat

Vorig artikelMinimumloon in Turkije met 26% omhoog
Volgend artikelFactcheck: was a man killed in Turkey because he spoke Kurdish?