Home Entertainment Gemeente Ümraniye komt met animatiefilm EVLAT over 15-juli-couppoging Turkije

Gemeente Ümraniye komt met animatiefilm EVLAT over 15-juli-couppoging Turkije

De gemeente Ümraniye in Istanbul brengt een animatiefilm uit waarin wordt verteld over de afgeslagen militaire couppoging in Turkije op 15 juli 2016.

Advertentie

Tijdens een evenement in Crown Plaza in Umraniye, is de animatiefilm ‘Evlat’ (Kind) gepresenteerd die de gebeurtenissen op 15 juli moet vertellen aan kinderen en komende generaties.

Burgemeester Hasan Can van Umraniye zegt dat de animatiefilm Evlat vertelt over de nacht van 15 juli, die als een dolk in de borst van deze natie is geplant, en door wie en waarom deze slag werd toegebracht aan Turkije.

Can zegt dat de tekenfilm nu als instrument wordt gebruikt om kinderen in de basisschoolleeftijd, middelbare scholieren en kinderen die nog niet helemaal begrijpen wat er in die nacht is gebeurd, te informeren “Over de verraderlijke bende die het voorzien had op Turkije en toekomstige generaties te behoeden voor een zelfde gebeurtenis”. Can refereert daarbij aan FETÖ, de Fethullahistische Terreurorganisatie die verantwoordelijk wordt gehouden voor de afgeslagen couppoging.

Burgemeester Can verwacht dat de animatiefilm zal worden vertoond aan een breed publiek, zonder daar een winstbejag bij te hebben. “Wij zijn geen handelsonderneming. Waar we de film kunnen vertonen zullen we dit doen. Het is belangrijk voor ons dat de jongere generatie dit bekijkt. Wij beogen de film in drie maanden te voltooien,” aldus Can.