Home Nieuws Gemeente Dordrecht stelde kantine beschikbaar voor Iftar vernielde moskee

Gemeente Dordrecht stelde kantine beschikbaar voor Iftar vernielde moskee

CC: RIJNMOND.nl

De gemeente Dordrecht heeft de kantine van het iets verderop gelegen Regiokantoor beschikbaar gesteld voor de Iftar van de moskeebezoekers in Dordrecht wiens moskee eerder op de avond werd bestormd door vuurwapengevaarlijke sympathisanten van de terreurbeweging PKK.

Advertentie

Ongeveer vijftien mannen vielen donderdagavond de Turkse moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht aan. De mannen waren bewapend met een vuurwapen en stalen pijpen en hebben twee moskeebezoekers mishandeld en vernielingen aangericht in het gebedshuis.

Technisch onderzoek van de politie vereiste dat de moskee werd afgesloten, waardoor bezoekers de traditionele Ramazan maaltijd om het vasten mee te verbreken, dreigden te missen. De gemeente Dordrecht stelde echter spontaan de kantine van het iets verderop gelegen Regiokantoor beschikbaar, meldt Rijnmond.

Voor veel mensen smaakte het eten toch niet meer. “Dat dit gebeurt tijdens de Ramadan, de maand van vrede en bezinning, is onacceptabel”, zei Beter voor Dordt-raadslid Osman Soy. “Van eten komt niks meer terecht”, zei moskee-voorzitter Özdal.