Home Nieuws Geldschieter anonieme pro-Israëlische haatgroep Canary Mission ontmaskerd

Geldschieter anonieme pro-Israëlische haatgroep Canary Mission ontmaskerd

Volgens onthullingen van Electronic Intifada (EI) blijkt de geldschieter van de anonieme pro-Israëlische haatgroep Canary Mission de joods-Amerikaanse multimiljonair Adam Milstein te zijn. De anonieme website belasterde door de jaren heen bijna 2.000 mensen die opkwamen voor de rechten van Palestijnen.

Advertentie

Chantage

EI legde de hand op geheime beelden die zijn geschoten door Al Jazeera’s ‘The Lobby US‘ die onderzoek deed naar de invloed van de Israëllobby in de Verenigde Staten. Uit de beelden blijkt nu dat volgens een voormalig werknemer van The Israel Project, Eric Gallagher, Milstein de geldschieter is van de anonieme website Canary Mission, waar pro-Palestijnse studenten worden geregistreerd om hun toekomstige carrières kapot te kunnen maken, vergelijkbaar met een vorm van chantage.

Uit de beelden blijkt ook dat mensen die betrokken zijn bij de Israëllobby en gebruikmaken van informatie die wordt verschaft door Canary Mission hun acties coördineren met de Israëlische regering.

Domeinnaam

Het Grayzone Project identificeerde daarnaast de relatief onbekende advocaat en ultrazionist Howard Sterling als domeinnaamhouder van Canary Mission.

Canary Mission belasterde door de jaren heen zo’n 1.900 studenten en academici als zijnde racistisch, anti-Amerikaans en antisemitisch.

Financiering rechtsextremist Geert Wilders

De anonieme lasterwebsite is niet het enige project dat Adam Milstein financiert. De Milstein Family Foundation financierde door de jaren heen tal van radicale ultrazionistische ‘denktanks’. In 2014 werd er gedoneerd aan de Hasbara Fellowships, Israeli American Council, StandWithUs, CAMERA, het David Horowitz Freedom Center dat geldschieter is van de rechtsextremist en veroordeelde racist Geert Wilders, Birthright Israel en Israel on Campus Coalition.

Stilzwijgende media

De undercover documentaire van Al Jazeera die onderzoek deed naar de invloed van de zionistische lobby in de VS werd uit nationale veiligheidsoverwegingen van Qatar niet uitgezonden, zo bleek afgelopen juni. Al Jazeera ligt al langer onder vuur, omdat het de duistere lobbypraktijken van de Israëllobby in Groot-Brittannië ontmaskerde. Nederlandse media hebben nauwelijks aandacht voor de machtige pro-Israëlische lobbygroepen en de islamofobe haatgroepen die in de schaduw van deze lobby opereren. Israël zelf besloot in 2017 de kritische omroep Al Jazeera te sluiten en haar journalisten te verbannen.