Home Samenleving en Religie Geldinzameling voor behandeling Yigit na afwijzing zorgverzekeraar VGZ

Geldinzameling voor behandeling Yigit na afwijzing zorgverzekeraar VGZ

Een kerstmarkt met een bijzonder randje donderdagmiddag in Venray. Op de basisschool van de ernstig zieke Yigit Kocygit werd geld ingezameld om zijn behandeling in Amerika mogelijk te maken.

Advertentie

Yigit is 11 jaar en vecht voor de tweede keer in zijn jonge leven tegen kanker. In 2013 werd hij schoon verklaard na een behandeling in Philadelphia. Echter kwam de ziekte terug en ook dit maal hoopt de Yigit op een behandeling in Philadelphia. De combinatie van therapieën is dit keer anders, maar de zorgverzekeraar vergoedt de behandeling niet. Zij hebben zich aan de kaders te houden die de overheid stelt.

In Limburg wordt er nu met man en macht gewerkt om voldoende geld in te zamelen. Voor de behandeling is maar liefst 2,7 miljoen euro nodig, maar daarmee wordt de kans dat Yigit de ziekte overleeft met 70% vergroot.

Een ander initiatief springt in het bijzonder in het oog. Rotterdammer Raymond Flux is een actie gestart voor Yigit, de Push up 4 Yigit Challenge, waarbij hij 10.000 keer opdrukt. Hij roept mensen die zijn filmpjes bekijken op om te DONEREN voor de behandeling van Yigit.

Hart van Nederland / DutchTurks