Home Nieuws Geïnspireerd door partijgenoot Wilders kinderen doodschieten

Geïnspireerd door partijgenoot Wilders kinderen doodschieten

Drie mannen uit Kansas die onderdeel zouden zijn van een binnenlandse Amerikaanse terreurgroep genaamd ‘De Kruisvaarders‘, zijn vrijdag gearresteerd door de FBI op verdenking van het beramen van aanslagen op moslims in de Verenigde Staten. Eén van hen werd geïnspireerd door Machiel de Graaf, een partijgenoot van de extreemrechtse politicus Geert Wilders.

De drie mannen, Patrick Stein, Gavin Wright en Curtis Allen, zijn alle drie eind veertig en behoren tot een groep die zich kenmerkt als “Soevereine burgers, anti-regering, anti-moslim en anti-migranten“, volgens een verklaring van een FBI-agent. De mannen wilden een aanslag plegen op islamitische immigranten in een appartementencomplex in Garden City, Kansas, en schuwden daarbij het doodschieten van 1-jarigen niet.

Advertentie

Wakker schudden

Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DoJ) was het trio bezig met het verzamelen van vuurwapens, munitie en explosieven, en bespraken de mannen het plaatsen van bomvoertuigen op vier hoeken van het appartementencomplex om voor een enorme explosie te zorgen. De mannen wilden volgens DoJ mensen wakker schudden en planden de aanslag op 9 november, een dag na de presidentsverkiezingen in Amerika. De FBI onderzocht de drie mannen al sinds februari en documenteerde hun gewelddadige retoriek.

Zelfs 1-jarigen

Stein zou gezegd hebben dat “De enige goede moslim, een dode moslim” is, en dat hij ervan zou genieten om moslims door het hoofd te schieten. “Wanneer we de operatie starten, slaan we niemand over, zelfs als het een 1-jarige betreft, ik ben serieus. Ik garandeer, als ik op missie ga, gaan die kleine rotzakken bye bye,” zei Stein volgens de FBI.

Ook kerken doelwit

Stein zou ook drie verschillende surveillance-missies hebben uitgevoerd, waarna hij ook besprak om kerken die vluchtelingen ondersteunden tot doelwit te maken. De drie kwamen regelmatig bijeen op de caravanzaak van Wright, waar Allen werkt, en beraamden ook aanvallen op gemeenteraadsvergaderingen en huisbazen die huizen verhuurden aan islamitische vluchtelingen, maar besloten uiteindelijk om zich op een appartementencomplex in Garden City te richten en verzamelden het materiaal om de bommen mee te maken.

Kogels in varkensbloed

Op een zeker moment introduceerde de FBI een undercover agent om te werken met de vertrouwelijke bron die ze gebruikten om de groep in de gaten te houden. De agent regelde automatische wapens en stond toe dat Stein ze kon afvuren op 12 oktober. Stein refereerde aan zijn doelwit, Somalische immigranten, als ‘Kakkerlakken‘, en besprak de mogelijkheid om de kogels in varkensbloed te dippen voordat ze werden afgevuurd. Ook zou hij tegen traditioneel geklede Somalische vrouwen geschreeuwd hebben dat ze “Fucking kopvodden hoeren” waren.

Complotwebsites

De Facebookpagina’s van de drie mannen zijn gevuld met anti-moslim artikelen van complotwebsites. In mei deelde Allen een artikel over een partijgenoot van Geert Wilders, Machiel de Graaf, die opriep tot het verbieden van de islam en het sluiten van moskeeën en schreef daarbij “Wow iemand heeft eindelijk besloten om de ogen te openen en op deze cult te letten!!!“. Een maand later deelde Stein een artikel van Militia News over de “Islamitische verovering van Amerika“, een idee dat ook door rechts-radicale wetenschappers en journalisten in Nederland, die worden bejubeld door de PVV en het Vlaams Belang in België, aan de man wordt gebracht. Zij geloven dat Europa langzaamaan wordt overgenomen door moslims of dat er een planmatige islamisering van Europa gaande is.

Wilders inspireert

Het is niet de eerste keer dat een extreemrechtse terrorist zich laat inspireren door een politicus van de PVV. Anders Behring Breivik, die in 2011 77 mensen heeft vermoord in Noorwegen, verwees in zijn manifest dertig keer naar politieke stellingen van Wilders. Zeker 1 van de 3 Kansas-terroristen die een bloedbad wilden aanrichten liet op sociale media blijken dat de ideeën van PVV’er Machiel de Graaf hem inspireren.

Onlangs werd bekend dat de PVV van Wilders geld ontvangt van de als radicale haatgroep bestempelde David Horowitz Freedom Center. De PVV ontving in 2014 al eens een bedrag van €18.110. Dat bedrag is dit jaar verzesvoudigd naar een donatie van €108.244.

Huffington Post / DutchTurks

Dit artikel is geüpdated op 16-10-2016 om 16.40 uur. Curtis Allen, waarvan werd gedacht dat hij zich liet inspireren door PVV’er Wilders, sprak zijn bewondering niet voor de voorstellen van Wilders uit, maar voor de voorstellen van PVV’er Machiel de Graaf.

Vorig artikelTurkse president Erdogan wil 3 miljoen Syrische vluchtelingen in Syrië huisvesten
Volgend artikelLodewijk Asscher kan nooit mijn leider zijn