Home Nieuws Geheim rapport Israëlische regering: “boycot 2015 wordt erger”

Geheim rapport Israëlische regering: “boycot 2015 wordt erger”

In een geheim rapport van de Israëlische regering wordt beweerd dat de verslechterende internationale positie van Israël verder zal verslechteren in 2015, door een groei van boycotcampagnes.

Advertentie

Het document van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken dat gelekt is naar de Israëlische krant Yediot Ahronot, werd verzonden door de minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman aan diplomatieke missies van Israël in het buitenland en is “een samenvatting van een situatiebeoordeling van meerdere Israëlische ministeries”.

Het rapport waarschuwt voor diplomatieke schade te wijten aan “het labelen van producten uit de nederzettingen; het stoppen met de levering van onderdelen voor vervanging; debatten over sancties tegen Israël; eisen tot schadevergoeding veroorzaakt door Israël aan Europese projecten in de Palestijnse gebieden; Europese activiteiten in Area C, onder Israëlisch bestuur; en nog veel meer “.

Het document merkt op dat “Europeanen een duidelijk verband aan het creëren zijn tussen diplomatieke en economische belangen”, terwijl banken en investeringsfondsen het voorbeeld van Denemarken, Noorwegen en Nederland zouden kunnen volgen om miljoenen dollars in investeringen af te wenden naar alternatieve beleggingen.

Onder andere voorbeelden wordt er in het document ook gewaarschuwd voor een “escalatie van de academische boycot tegen Israël”.