Home Opinie Geenstijl: “Is ISIS-ronselaar Souhayb een mol van de AIVD?”

Geenstijl: “Is ISIS-ronselaar Souhayb een mol van de AIVD?”

Volgens de rechts georiënteerde website geenstijl.nl zou in ieder geval één van de ISIS ronselaars die recentelijk zijn opgepakt, banden kunnen hebben met de AIVD.  De website wekt de suggestie dat de bekeerling Abou Souhayb aka Rudolph Holierhoek mogelijk onder druk is gezet om als mol te dienen. Daarnaast probeert men middels de chronologie rondom de arrestaties en het verleden van Souhayb de puzzelstukjes op zijn plaats te leggen. Lees het gehele artikel HIER.

Advertentie

Geenstijl schrijft het volgende over Abou Souhayb/Rudolph Holierhoek:

“..Naar aanleiding van dit alles zit Rudolph Holierhoek vast tot 17 december 2012. In totaal dus ongeveer 3,5 maand. Wat justitie in die periode allemaal met hem bespreekt is natuurlijk niet bekend. Maar reken maar dat de AIVD buitengewone interesse heeft in een bekeerde moslimfundie die wordt verdacht van het ronselen van jihadstrijders en die tevens extreem chantabel is vanwege een dode baby.
De uitspraak tegen Holierhoek is op 22 april 2013. Hij wordt veroordeeld voor 2,5 jaar celstraf die hij nimmer zal uitzitten.
Hier wordt het dossier uitermate brisant. De vader van Rudolph Holierhoek is namelijk de voormalige Vice-president van de Rechtbank in Rotterdam en nu Senior rechter in de Rechtbank te Zeeland. Tevens is M.J.L. (Martin) Holierhoek  jeugd en kinderrechter.

Kan Holierhoek/Suhayb door het babyschudvonnis en bemoeienissen van zijn pappie zodanig onder druk te zijn gezet dat hij is overgelopen? Kortom, is Holierhoek/Suhayb een mol die door de publicaties van Geenstijl/Televaag gevaar begon te lopen? Is dat de reden dat hij nooit zijn gevangenisstraf heeft hoeven uitzitten en dat hij reeds werd afgeluisterd?”