Home Nieuws Geen plaats voor Joden en Moslims in Frankrijk

Geen plaats voor Joden en Moslims in Frankrijk

Bloc Identitaire

Advertentie

Parijs – Een paar dagen na het behalen van een overwinning bij de lokale verkiezingen in Frankrijk, heeft de leider van de extreem-rechtse Front National Marine Le Pen, aangekondigd Halal en Kosjer voedsel te verbannen van schoolkantines in de 11 gemeenten waar ze de grootste zijn geworden.

Religie in strijd met grondwet
“Wij zullen geen religieuze voorwaarden accepteren op het schoolmenu”, aldus de partijleider Marine Le Pen, tegenover het Franse RTL Radio. Ze vervolgde “Er is geen reden om religie toe te staan in de publieke ruimte, dat is de wet”. Volgens Le Pen is het afwijkende schoolmenu, in strijd met de Franse seculiere grondwetten.

Grootste moslimgemeenschap van Europa
Frankrijk is het thuisland van de grootste moslimgemeenschap in Europa. De bijna 6 miljoen tellende gemeenschap klaagde eerder al over reeds opgelegde beperkingen van vrijheid van godsdienst. Het concept ‘Halal’, wat in het Arabisch ’toegestaan’ betekent, is traditioneel van toepassing op voeding.

Extreem-rechts Bloc Identitair
In 2007, verbood de hoogste rechtsbank al een extreem-rechtse politieke organisatie die alleen maar soep met varkensvlees zou aanbieden aan daklozen en armen. Dit betekende volgens de rechtbank, dat het bewust doelde op het uitsluiten van arme Moslims en Joden, die geen varkensvlees eten. De varkenssoep, uitgedeeld door leden van de extreemrechtse Bloc Identitaire, werd beschouwd als discriminatoir en een bedreiging van de rechtstaat. Het Bloc Identitaire kent een opleving in rechtse kringen door heel Europa. Ook in Nederland is de beweging, dat zichzelf Identitair Verzet noemt, ontsproten uit rechtse kringen.

Niet gerelateerd:

Marion Maréchal-Le Pen s'adresse à Manuel Valls

Marion Maréchal-Le Pen s'adressait, hier à l'Assemblée Nationale, à Manuel Valls sur les attaques contre le Front National et ses candidats.

Posted by Front National on Wednesday, March 11, 2015

Vorig artikelAlphen herdenkt slachtoffers terroristische aanslag schizofrene PVV’er
Volgend artikelAtletico Madrid knikkert voetbalreus Barcelona uit de CL