Home Nieuws Gearresteerde 74 jarige pro-Palestina activist Frans Rutgrink in hongerstaking

Gearresteerde 74 jarige pro-Palestina activist Frans Rutgrink in hongerstaking

De 74 jarige pro-Palestina activist, Frans Rutgrink, die al 9 jaar trouw ieder weekend staat te demonstreren voor de Palestijnse zaak in het centrum van Den Haag, is op 23 augustus jongstleden tegen het eind van zijn demonstratie opgepakt en in bewaring gesteld. Dat melden bronnen die in contact zijn met hem en zijn advocate.

Advertentie

De 74 jarige Frans Rutgrink die ieder weekend staat te demonstreren op zaterdag en zondag in het centrum van Den Haag, bij de overkoepelende ingang van de Bijenkorf en de Albert Heijn van 12:00 tot 14:30 uur, wordt inmiddels 11 dagen vastgehouden in de penitentiaire inrichting te Zoetermeer. Frans is inmiddels al 6 dagen in hongerstaking en is volgens zijn advocate ernstige vermagerd en zwak.

Volgens zijn advocate moet de bejaarde activist aanstaande woensdag voor de rechter komen. Waarom hij moet voorkomen laat de advocate niet los. Wel bestaat er het vermoeden, dat de rechtszaak verband houdt met zijn activisme voor de Palestijnse zaak. Enkele vrienden en activisten hebben zich reeds over hem en deze zaak ontfermd en zijn een campagne begonnen om hem te ondersteunen.

Frans Rutgrink, die al 9 jaar lang ieder weekend staat te demonstreren voor de onderdrukte Palestijnen wordt met enige regelmaat bedreigd, fysiek lastig gevallen, bespuwd en uitgescholden voor zijn activisme. De verontwaardiging onder sympathisanten van Frans over zijn arrestatie is dan ook enorm op social media.