Home Nieuws Galatasaray wint de EUROCUP

Galatasaray wint de EUROCUP

De Turkse basketbalclub Galatasaray wint van het Franse Strasbourg en wordt daarmee de winnaar van de EUROCUP. De eerste wedstrijd in Frankrijk eindigde met 66-62 voor de Fransen. Galatasaray won in Istanbul met 11 punten verschil : 78-67.

Advertentie

Vanaf het begin van de wedstrijd stond Galatasaray voor in punten. Het verschil werd in de eerste kwart van de wedstrijd  17 punten. In tweede kwart werd het verschil ineens 3 punten. In de allerlaatste seconde van de derde kwart incasseerde Galatasaray een driepunter waardoor het verschil 7 punten werd. De vierde kwart was het spannendst. De Fransen hebben in de laatste minuten cruciale schoten gemist. Daarentegen hielden de Turken hun hoofd koel en schoten raak.

De finale werd vanaf de tribunes bekeken door enkele Galatasaray voetballers waaronder Wesley Sneijder. Coach Ergin Ataman feliciteerde zijn spelers in de kleedkamer: ‘Jullie hebben geschiedenis geschreven. Dit is een honderdjarige club. De Galatasaray voetbalclub ging jullie 16 jaren terug voor’.