Home Nieuws Galatasaray biedt zoon overleden politieagent studiebeurs en plek in jeugdopleiding aan

Galatasaray biedt zoon overleden politieagent studiebeurs en plek in jeugdopleiding aan

De Turkse voetbalclub Galatasaray heeft vrijdag in een verklaring laten weten dat het de 16-jarige zoon van de omgekomen politieagent Fethi Sekin een plek in haar jeugdopleiding aanbiedt.

Advertentie

Fethi Sekin kwam om bij de terreuraanslag op het gerechtsgebouw in Izmir donderdag. Sekin wilde de auto van de terroristen doorzoeken toen hij deze opmerkte bij het gerechtsgebouw en doorkruiste het terreurplan. Terwijl de terroristen wegvluchtten wist Sekin omstanders te waarschuwen voor de bom in de auto. Sekin achtervolgde daarop de zwaarbewapende terroristen met zijn dienstpistool en wist er één dood te schieten, voordat hij zelf werd neergeschoten toen hij dekking probeerde te zoeken nadat hij zijn magazijn leeggeschoten had.

Galatasaray heeft in een verklaring laten weten dat het de nabestaanden en collega’s van de held Fethi Sekin condoleert met hun verlies:

Na deze tragische gebeurtenis, hebben wij begrepen dat Fethi Sekin een grote Galatasaray-fan is en dat zijn zoon Burak Tolunay in de jeugdopleiding van Altinordu speelt.

We weten dat het leed van de Sekin familie nog erg vers is. Om dit soort beslissingen te nemen is het nog te vroeg. Maar we willen dat de publieke opinie het volgende weet: de deuren van de jeugdopleiding van Galatasaray, zijn wagenwijd open voor het nalatenschap van onze martelaar. Het verstrekken van een studiebeurs en het ter beschikking stellen van allerlei andere mogelijkheden aan de Sekin familie is een belofte van de Galatasaray gemeenschap aan de familie Sekin en heel Turkije.