Home Overig Fundamentalistische christen maakt gebruik van valse anti-Turkije propaganda

Fundamentalistische christen maakt gebruik van valse anti-Turkije propaganda

Joel Voordewind van de Christenunie maakte onlangs gebruik van valse anti-Turkije propaganda om zijn onderbuik te legen op Turkije.

Advertentie

Het kopstuk van de fundamentalistisch christelijke partij, Joël Voordewind, Tweette dat “Erdogan een genocide op Syrische Koerden voorbereid”. Dit deed hij aan de hand van een foutief vertaalde Tweet van ex-PKK-terrorist Celal Altuntas, tevens columnist voor de Volkskrant en Joop, tegenwoordig zelfverklaard deskundige in eerwraak.

“Erdogan dreigt met genocide op Syrische Koerden, een NAVO-bondgenoot, terwijl andere NAVO-leden de Koeren steunen in het strijd tegen Isis!”, Tweet het kopstuk van de radicaal christelijke partij Voordewind. Aanvullend verwijst hij naar een Tweet van Altuntas.

‘Erdogan: “We gaan door tot dat geen een #PYD/Koerd over blijft”. Duidelijker kan het niet. @NOS @janeikelboom’, schrijft Altuntas bij een artikel van IMCtv. In het artikel spreekt de Turkse president niet van Koerden. Erdogan zegt dat “De strijd in Irak en Syrië voort zal duren totdat DAESH en de PYD zijn ontworteld“. De PYD/YPG is de Syrische tak van de terreurbeweging PKK, een door de EU, Amerika, Turkije en Canada als terreurgroep bestempelde organisatie.

De PKK financiert haar activiteiten grotendeels met drugshandel, mensenhandel, afpersing en de verkoop van propagandamateriaal in Europa. Ook zetten zowel de PKK als YPG kindsoldaten in aan het front met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar.

Redactionele noot: Geef deze man geen extra reden om media-aandacht voor zichzelf te genereren. Houd het beleefd en vertel hoe het echt in elkaar steekt. Ontwapen hun leugens met de waarheid!