Home Nieuws Franse senaat wil hoofddoekverbod en legalisatie seks met kinderen

Franse senaat wil hoofddoekverbod en legalisatie seks met kinderen

Macron CCIF Frankrijk

Een meerderheid in de Franse senaat heeft in een nieuwe serie wetsvoorstellen ingestemd met een verbod op de hijab voor meisjes onder de 18 jaar oud. Ook wil de Franse senaat seks met kinderen vanaf 15 jaar legaliseren.

De Franse senaat stemde in met een verbod op een hoofddoek en religieuze kleding voor minderjarigen in de publieke ruimte. Ook moeders met een hijab worden ernstig beperkt in hun vrijheid om te participeren door deze reeks voorstellen. Zij mogen niet meer mee met schooluitjes en ook wordt het verboden om met een burkini gebruik te maken van publieke zwembaden. De wetsvoorstellen zijn nog niet in werking getreden en zullen eerst nog moeten worden goedgekeurd door het parlement.

Advertentie

Twee weken geleden stemde de Franse senaat nog in met een wetsvoorstel om seks met kinderen vanaf 15 jaar te legaliseren. Het aanvankelijke voorstel in de Senaat was om die ondergrens op 13 jaar vast te stellen. Het wetsvoorstel volgt kort na een periode waarin Frankrijk op haar grondvesten schudde door een reeks aan incest- en seksueel misbruik-schandalen.

Macron’s fascisme

Het regime van de Franse president Macron heeft het zeker de afgelopen zes maanden gemunt op de moslimgemeenschap in eigen land in een wanhopige poging om het extreemrechtse Front National van Marine le Pen af te troeven in aanloop naar de verkiezingen in 2022. Macron dwong moslims vorig jaar nog om met een verklaring naar buiten te komen waarin wordt gesteld dat “islam een religie is en geen politieke beweging” en dat moslims “buitenlandse inmenging uitsluiten”. Nu komt het ook met een reeks “maatregelen” onder de sluier van het tegengaan van “separatisme”. De Franse senaat nam onder die noemer ook een wetsvoorstel aan om vlaggen anders dan de Franse te verbieden bij bruiloften.