Home Nieuws Franse mensenrechtenorganisatie vraag politiek asiel aan in Turkije

Franse mensenrechtenorganisatie vraag politiek asiel aan in Turkije

Foto: Baraka City / Facebook

De Franse mensenrechtenorganisatie en liefdadigheidsinstelling Baraka City vraagt politiek asiel aan in Turkije. Het regime van de islamofobe president Macron heeft woensdag besloten om de instelling te ontbinden als “vijand van de republiek”.

De oprichter van Baraka City, Idriss Sihamedi, deed woensdag een oproep in het Turks aan de Turkse president Erdogan om politiek asiel te verlenen aan de liefdadigheidsinstelling en mensenrechtenorganisatie en al haar personeel. Baraka City helpt volgens Sihamedi 2 miljoen mensen in armoede in 26 verschillende landen en opereerde tot vandaag vanuit Frankrijk.

Advertentie

De Franse regering heeft de liefdadigheidsinstelling en mensenrechtenorganisatie Baraka City, die vanuit Frankrijk in 26 landen werkt en 2 miljoen mensen die in armoede verkeren helpen, ontbonden. Ondanks het feit dat er uit onderzoeken die drie jaar lang hebben geduurd geen enkel strafbaar feit naar voren is gekomen. Om deze reden wil ik de geachte president @RTErdogan namens onze instelling, en omdat onze veiligheid in het geding is, namens mijzelf en ons team politiek asiel aanvragen,” aldus Sihamedi.

Gerald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, maakte woensdag bekend dat de Franse ministerraad heeft besloten om Baraka City te ontbinden, omdat de liefdadigheidsinstelling wordt gezien als een “vijand van de republiek”. Darmanin, een geradicaliseerde seculier wiens Algerijnse opa Frankrijk heeft geholpen bij het afslachten van Algerijnen, zei onlangs in een radioprogramma zich te ergeren aan etnisch voedsel in supermarkten. Hij doelde daarmee op Halal en Koosjer voedsel. Pikant detail over Darmanin die Baraka City sluit bij decreet en niet middels een rechtsgang, is dat Darmanin zelf momenteel wordt onderzocht omdat hij een vrouw zou hebben verkracht.

Ook de mensenrechtenorganisatie CCIF die juridische hulp biedt aan slachtoffers van haatmisdrijven en discriminatie, voelt zich niet veilig in Frankrijk en kondigt aan dat het haar werkzaamheden zal verplaatsen naar de internationale arena om de continuïteit van haar activiteiten kan waarborgen.

Mensenrechtenorganisatie voelt zich niet veilig in Frankrijk