Home Nieuws Frankrijk vermoordt meer dan 20 burgers, inclusief kinderen, op bruiloft Mali

Frankrijk vermoordt meer dan 20 burgers, inclusief kinderen, op bruiloft Mali

Frankrijk Mali

Het Franse leger heeft in Mali meer dan 20 burgers, inclusief kinderen, vermoord op een bruiloft in het dorpje Bounti in centraal-Mali. Frankrijk verklaarde eerder dat het tientallen “jihadisten” had gedood bij een luchtaanval.

Een gezondheidswerker in Mali die anoniem wenst te blijven, verklaart tegenover Reuters dat er meer dan 20 mensen, inclusief kinderen, zijn vermoord bij luchtaanvallen tijdens een bruiloft in het afgelegen dorpje Bounti.

Advertentie

Burgers

Frankrijk claimde eerder dat het “tientallen militanten van islamistische groepen in het gebied” had gedood bij een luchtaanval op zondag. De identiteit van de ‘doelwitten’ op motoren in de dorpen Bounti en Kikara was volgens de Fransen vastgesteld middels drones. Maar in plaats van de doelwitten kwamen vooral burgers om die bij elkaar kwamen voor een bruiloftsceremonie.

Frankrijk heeft meer dan 5.100 militairen in de regio om “te vechten tegen ‘islamistische’ militanten“, maar heeft steeds meer moeite met het dragen van de lasten. In de afgelopen dagen kwamen vijf Franse soldaten om in Mali.