Home Nieuws Frankrijk | Tienduizenden protesteren tegen Macron-regime

Frankrijk | Tienduizenden protesteren tegen Macron-regime

Frankrijk, Parijs

Protesten in Frankrijk tegen een omstreden wetsvoorstel van het Macron-regime groeien uit tot tienduizenden mensen in verschillende steden. Alleen al in Parijs gingen 46.000 mensen de straat op. Het publiceren van beelden waarop politieagenten een zwarte man aftuigen, zoals afgelopen week gebeurde, zou met de nieuwe wet strafbaar worden. Daarmee raakt het regime ook aan de persvrijheid vinden mensenrechtenorganisaties.

Advertentie

Het regime van de islamofobe president Macron probeert zijn grip op het land te vergroten met een nieuwe “veiligheidswet” waarin het publiceren van beelden van politieagenten strafbaar wordt gesteld. Mensenrechtenorganisaties bekritiseren de wet en stellen dat de persvrijheid daarmee wordt beknot.

De demonstraties in Frankrijk lijken extra aan momentum te winnen door beelden van een gewelddadige mishandeling van de zwarte muzikant Michel Zecler door veiligheidstroepen van het Macron-regime. Op de beelden is te zien hoe meerdere politieagenten de man in een hoek drijven en de man minutenlang slaan en schoppen.

Volgens mensenrechtenorganisaties legt de islamofobe president Macron met deze wet de persvrijheid aan banden en worden bewijzen van machtsmisbruik door de politie gecriminaliseerd.

Hoewel het regime van de Franse president Macron zich graag opwerpt als een liberale democratie, getuigen de recente aanvallen op de vrije pers en minderheden in het land van een andere realiteit. Frankrijk censureerde onlangs een cartoon over de onderwijsminister Jean-Michel Blanquer en zette gerenommeerde Engelstalige media zoals Politico en Financial Times onder druk om artikelen te verwijderen waarin aandacht wordt gevestigd op moslimhaat door de Franse regering.