Home Nieuws Fascisme is: Frankrijk sluit organisatie die moslimhaat registreert

Fascisme is: Frankrijk sluit organisatie die moslimhaat registreert

Het regime van de islamofobe Franse president Macron heeft vandaag de burgerrechtenorganisatie CCIF officieel gesloten. CCIF is een organisatie die moslimhaat registreert en juridische hulp biedt aan slachtoffers van moslimhaat. De sluiting is niet de eerste maatregel waarmee Frankrijk moslims vervolgt en het zwijgen probeert op te leggen.

De sluiting van CCIF werd eerder al aangekondigd door het Macron-regime, tezamen met de islamitische liefdadigheidsorganisatie Baraka City, die 2 miljoen mensen in 26 landen helpt. Baraka City werd eerder al verboden verklaard, maar het besluit om CCIF te sluiten liet enige weken op zich wachten. De oprichter van Baraka City heeft samen met zijn personeel een politiek asielverzoek ingediend in Turkije.

Advertentie

Volgens het Macron-regime en zijn handlangers, zoals de minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin, zijn de organisaties vijanden van de republiek en moeten ze daarom gesloten worden.

Frankrijk kondigde eerder anti-moslim maatregelen aan en stelde aan islamitische leiders een ultimatum om binnen een gestelde termijn met een verklaring te komen waarin men verklaart dat “islam een religie is en geen politieke beweging” en het “uitsluiten van buitenlandse inmenging”. Verder moeten imams zich registreren en moslims mogen zich politiek niet organiseren. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Darmanin kondigde aan dat ouders die klagen over neonazistische karikaturen over moslims die aan hun kinderen worden getoond in klaslokalen gedeporteerd zullen worden. Klachten van ouders over de ‘lesstof’ die hun kinderen krijgen aangeboden, zullen voortaan worden beschouwd als een strafbaar feit.