Home Nieuws Follow the Money: dit is de suikeroom van Geert Wilders

Follow the Money: dit is de suikeroom van Geert Wilders

Geert Wilders

De rijke joods-Amerikaanse suikeroom van rechtsextremist en veroordeelde racist Geert Wilders, Robert Shillman van de International Freedom Alliance Foundation (IFAF) in de Verenigde Staten, betaalde in 2017 zijn advocaatkosten van ruim €175.000,00 in het proces om zijn racistische uitspraken over Marokkanen. Dat onthult het journalistiek onderzoeksplatform Follow the Money vandaag.

Het advocatenkantoor dat Geert Wilders van de PVV vertegenwoordigde in het zogenoemde “Marokkanen-proces” kreeg in 2017 omgerekend ruim €175.000 overgemaakt van stichting IFAF uit de VS waarvan Shillman de enige bestuuder en Geert Wilders de oprichter is. Dat blijkt uit een 990-document van de Amerikaanse belastingdienst. Het advocatenkantoor van Geert-Jan Knoops laat weten dat ze niet ingaat op vragen van FTM over de kwestie, maar uit eerdere Tweets van Wilders blijkt dat zijn rechtszaak tonnen aan geld heeft gekost.

Advertentie

Rechtsextremist Geert Wilders samen met Robert Shillman.

Haatnetwerk

Robert Shillman is een miljardair die rijk is geworden met zijn bedrijf Cognex, dat onder andere barcode scanners produceert, en doneert aan pro-Israël organisaties zoals de Zionist Organization of America en Friends of the Israel Defense Forces. Shillman is één van de godfathers in de pro-Israël moslimhaatindustrie en financiert tal van organisaties zoals het David Horowitz Freedom Center waar hij vier Shillman Fellowships creëerde bij Frontpagemag van David Horowitz. De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, was een Shillman Senior Fellow bij The Investigative Project on Terrorism (IPT) van Steve Emmerson, volgens Center for American Progress een desinformatie-expert in de wereld van moslimhaat, waar ook vrienden van Geert Wilders; Frank Gaffney, Daniel Pipes en Robert Spencer deel van uitmaken. Frank Gaffney is samen met de joods-Egyptische complotdenker Bat Ye’or de bedenker van de term Eurabië. Volgens de theorie Eurabië zou het westen langzaam maar zeker “geïslamiseerd” worden en zouden de autochtone bewoners worden vervangen door moslims. Een theorie die breed gedragen wordt door pro-israël haatgroepen en actief in het publiek wordt uitgedragen door prominente zionisten. Wat de haatgroepen met elkaar in gemeen hebben is de bezieling waarmee ze Israël verdedigen in het publieke debat en daarvoor de moslimminderheid in het westen aanvallen.

Reglement van Orde

Volgens het Reglement van Orde van de Tweede Kamer dienen Tweede Kamerleden giften boven de €50 op te geven in het giftenregister. Maar dat is in het geval van Geert Wilders niet gebeurd. Hij kan ermee wegkomen, omdat het reglement een richtlijn is en geen sancties oplegt wanneer Kamerleden zich er niet aan houden. Wilders zelf is not amused over de onthulling en weigert in te gaan op vragen van FTM over deze vorm van buitenlandse inmenging.

Moslimhaatindustrie

Eerdere proceskosten van Geert Wilders in 2010 en 2011 zijn gefinancierd door het Middle East Forum van Daniel Pipes. De proceskosten werden toen overgemaakt aan zijn toenmalige advocaat Bram Moszkowicz. Het MEF financierde ook de proceskosten van de Britse rechtsextremist Stephen Yaxley Lennon alias Tommy Robinson en een steunmanifestatie voor Robinson in Londen. De grootste bekende financiers van het MEF van Daniel Pipes zijn de Edgerly Foundation, die ook grote bedragen geld overmaakt naar David Horowitz Freedom Center, en het Abstraction Fund van Nina Rosenwald, de godmother van de moslimhaatindustrie.