Home Nieuws Fidan Ekiz weg bij De Nieuwe Maan

Fidan Ekiz weg bij De Nieuwe Maan

De zendtijd dat bedoeld is voor de moslimgemeenschap en werd gepresenteerd door Fidan Ekiz, zal voortaan opgevuld worden door de Marokkaans-Nederlandse Ajouad El Miloudi. Ekiz vertrekt naar eigen zeggen uit eigen beweging.

In een column voor het rechtse blog TPO doet Ekiz uit de doeken dat haar vertrek bij De Nieuwe Maan komt door online en offline kritiek op haar functioneren, ook vanuit haar eigen seculiere kennissenkring. Ekiz zegt dat ze het doelwit was van “Intimidatie uit de islamitische gemeenschap en regressief linkse hoek” en schrijft “Ze hadden het op mijn gemunt. Ik voldoe niet aan het gevraagde politiek correcte profiel“.

Een aspect die geen aandacht krijgt in de column van Ekiz is dat de kijkcijfers van De Nieuwe Maan onder Ekiz niet bijster goed waren. Waar dat aan ligt, is lastig vast te stellen. Meer dan eens weigerden mensen om aan te schuiven, omdat Ekiz de zendtijd voor de moslimgemeenschap onder andere gebruikte om extreemrechts een podium te bieden.

De Marokkaans-Nederlandse Ajouad el Miloudi zal Ekiz opvolgen bij De Nieuwe Maan en begint deze week al aan zijn nieuwe taak.

Fidan Ekiz, jij bent dé elite