Home Nieuws Feyenoord reageert op mishandeling moslima (51)

Feyenoord reageert op mishandeling moslima (51)

Sportclub Feyenoord laat in een reactie aan dutchturks.nl over de mishandeling van een 51-jarige Turks-Nederlandse moslima weten, dat de club iedere vorm van geweld afkeurt.

Advertentie

De perswoordvoerder van Feyenoord laat weten niet bekend te zijn met het incident rondom de bekerfinale tegen Utrecht.

De 51-jarige vrouw, haar 18-jarige nichtje en haar dochter van 16 jaar werden mishandeld door een groep van Feyenoord-supporters die op weg waren naar het voetbaltreffen tussen Feyenoord en Utrecht in stadion de Kuip op 24 april.

Feyenoord is niet bekend met het incident, maar laat via een woordvoerder weten dat de club elke vorm van geweld afkeurt. Dat is volgens de club ook niet vreemd, “Want Feyenoord wordt door autoriteiten alleen op de hoogte gesteld wanneer er sprake is van een incident dat direct Feyenoord gerelateerd is. En dan met name wanneer het zich heeft afgespeeld in het stadion zelf, waar de club verantwoordelijk is voor de veiligheid. We kunnen er derhalve ook niet inhoudelijk op reageren. In algemene zin geldt – en dat spreekt voor zich – dat Feyenoord tegen alle vormen van geweld is.”

Het slachtoffer krijgt ook bijval van supporters die haar een kaart of bloemen willen sturen. Zij geven aan het slachtoffer “Een hart onder de riem te willen steken en weer wat vertrouwen te geven in haar stadsgenoten”.

De voorzitter van de supportersvereniging van Feyenoord geeft aan niet bekend te zijn met het incident en zegt er niet op te kunnen reageren.