Home Nieuws Fenerbahçe walst over Olympiakos heen en pakt Europese titel

Fenerbahçe walst over Olympiakos heen en pakt Europese titel

Sportclub Fenerbahçe walste zondag over de Griekse basketbalploeg Olympiakos heen en pakte de Europese titel met 80-64.

Advertentie

Fenerbahce maakte meteen in de eerste minuut van de wedstrijd al een indrukwekkende start. De lange powerforward van Fenerbahce, Ekbe Udoh, gaf vanaf de driepunterlijn een assist aan de center Vesely. Vesely pakte de bal boven de ring en dunkte de bal met zijn rug tegen de bord in de basket. Bobby Dixon (Ali Muhammed) maakte al in de eerste minuten zijn eerste persoonlijke fout. Kalinic vocht zich vrij en maakt 2 driepunters achter elkaar. De sterspeler van Olympiakos, Spanoulis, werd goed verdedigd. Maar de sluwe Griek maakt zijn scores via de vrijworp lijn.

Eindstand 1e kwart 26-18 waarvan 10 via de vrijworp lijn.

Fenerbahce liet zijn basisspelers rusten. De wisselspelers reboundden en scoorden minder waardoor het verschil slonk tot vijf punten verschil. Olympiakos maakte 6 aanvallende rebounds. Vlak voor het einde schoten de spelers van Olympiakos 2 driepunters raak.

Eindstand 2e kwart: 39-34.

Dixon begon met een driepunter. Mantzaris (Olympiakos) gaf direct antwoord. Vesely maakte in de laatste seconde van de aanval, via het bord, met een heel hoge boog, een interessante gelukstreffer. Fenerbahçe had in het derde kwart moeite met scoren en miste veel, terwijl Olympiakos ijzersterk verdedigde.

Veteraan Antic kwam er toen in. Coach Obradovic wou Vesely, die 3 fouten heeft, sparen. Er was veel fysiek contact. Fenerbahce kwam continue naar de vrij worp streep. In de laatste minuut werden lay-ups van Olympiakos genadeloos geblokt door Udoh.

Fenerbahçe pakt Europese Cup

In het laatste kwart gooide Olympiakos de handdoek in de ring. Fenerbahçe walste over Olympiakos heen en won de Europese Cup met een zuivere 80-64 overwinning.