Home Sport Fenerbahçe net geen Europees kampioen basketbal

Fenerbahçe net geen Europees kampioen basketbal

Fenerbahçe heeft zondag in een zinderende basketbalfinale voor mannenteams CSKA Moskou net niet weten te verslaan. De wedstrijd eindigde 101-96 voor Moskou. Fenerbahçe is daarmee tweede geëindigd in de prestigieuze Euroleague.

Advertentie

Beide teams plaatsten zich afgelopen vrijdag voor de EuroLeague-finale in Berlijn. Fenerbahçe is het eerste Turkse basketbalteam dat zich tot in de finale van de Euroleague heeft weten te knokken.

De wedstrijd werd bijgewoond door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu en de minister voor Jeugd en Sportzaken Akif Çağatay Kılıç, tezamen met een woordvoerder van de Turkse president Erdogan, Ibrahim Kalin, een topbestuurder van de Turkse Basketbal Federatie, Hidayet Türkoğlu, en Fenerbahçe-voorzitter Aziz Yildirim.

Het eerste kwart van de wedstrijd tussen Fenerbahçe en CSKA Moskou eindigde in 20 – 22, terwijl Moskou het verschil in het tweede kwart van de wedstrijd uitbouwde naar 20 punten en de score op 30 – 50 zette. Het derde kwart van de wedstrijd eindigde in 53-69. Het vierde kwart liep Fenerbahçe in tot 76-79 met nog 4:10 op de klok. Met 1:56 op de klok werd de score 78-79 en enkele tientallen seconden voor het einde van de reguliere speeltijd stond Fenerbahçe zelfs met 83-81 voor. Voor het laatste fluitsignaal van de reguliere speeltijd maakte Moskou 83-83 gelijk.

In de verlenging lukte het CSKA om de stand op 101 – 96 te brengen en werd daarmee kampioen van de Euroleague.