Home Nieuws FBI klokkenluider: “Amerika bemoeit zich in Brunson-zaak met onafhankelijke rechtsgang Turkije, terwijl...

FBI klokkenluider: “Amerika bemoeit zich in Brunson-zaak met onafhankelijke rechtsgang Turkije, terwijl het zelf terrorist Gülen beschermt”

Volgens ex-FBI analist Sibel Edmonds zijn de sancties van de Amerikanen tegen twee Turkse ministers, vanwege het gevangenschap van de Amerikaanse pastoor Andrew Brunson, hypocriet. Ze zegt dat de Amerikanen niet willen dat de contacten van de pastoor met de CIA en het Pentagon naar buiten komen tijdens de rechtszittingen.

Advertentie

Edmonds wijst erop dat “De Amerikanen zich actief inmengen in een lopende gerechtelijke procedure in Turkije, maar dat ze zelf terrorist imam Fethullah Gülen in bescherming nemen, ondanks het feit dat Turkije dozen vol met bewijzen heeft gestuurd over zijn betrokkenheid bij de bloedige couppoging waarbij 250 mensen om het leven zijn gekomen en duizenden anderen gewond raakten“.

Wat zeggen de Amerikanen. We hebben de bewijzen, we gaan het bekijken en we kunnen het op een dag in een juridische procedure meenemen. Dus allereerst, ze komen met twee standaarden: één voor de Verenigde Staten en één voor de rest van de wereld, en in dit geval voor een land dat zijn eigen degelijke gerechtelijke processen heeft. Dat riekt naar hypocrisie,” aldus Edmonds.

Volgens bronnen binnen het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de CIA zouden de onderhandelingen tussen Trump, Pence en Turkije zijn gesaboteerd. Terwijl er enorme voortgang werd geboekt in de onderhandelingen met Turkije, zouden de elementen van de diepe staat de vrouw van de pastoor hebben gebruikt om de onderhandelingen te saboteren, door haar op te tuigen en naar voren te schuiven met beschuldigingen die later onwaar bleken. Elementen binnen de CIA zouden volgens de ex-FBI analist zelfs bespreken hebben of en hoe Brunson in Turkse gevangenschap vermoord zou kunnen worden, om dat als pressiemiddel te kunnen gebruiken. Turkije zou Brunson hier juist tegen beschermd hebben.

Edmonds zegt verder dat pastoor Brunson niet slechts een pastoor is, maar actief contacten heeft lopen met ex-CIA chef Graham Fuller, die ook garant stond voor de Greencard van FETÖ-kopstuk Fethullah Gülen, communicatielijnen heeft met de CIA, het Pentagon en de Amerikaanse luchtmacht. De ex-FBI analist beschouwt het paniekvoetbal van de Amerikanen als een teken dat ze niet willen dat deze informatie naar buiten komt tijdens de rechtszaak tegen Brunson, omdat het beschamend zou zijn voor de Amerikaanse regering en tegelijkertijd undercover CIA-agenten in het Midden Oosten in gevaar kan brengen.

In de rechtszaak tegen Brunson komen ook details naar buiten die wijzen op actieve samenwerking tussen FETÖ en Brunson. Zo zou het GSM-signaal van de pastoor tussen 2011 en 2015 maar liefst 293 keer op één plek zijn gelokaliseerd samen met de voortvluchtige FETÖ-kopstuk Bekir Baz, een vertrouweling van Fethullah Gülen, en zou Brunson uit de schoot hebben geklapt tegen een Amerikaanse militair dat hij het jammer heeft gevonden dat de couppoging in Turkije is mislukt, omdat volgens hem “De omstandigheden voor de wederkomst van Jezus ideaal waren en er behoefte was aan het opschudden van de Turken”. Ook zou Brunson herhaaldelijk vergaderingen van de terreurbeweging PKK vlakbij Suruç hebben bezocht.