Home Nieuws Farid Azarkan nieuwe fractievoorzitter van DENK

Farid Azarkan nieuwe fractievoorzitter van DENK

Tweede Kamerlid Farid Azarkan wordt door een tijdelijke aanpassing van taken tijdelijk voorzitter van de politieke partij DENK. Dat meldt DENK in een persverklaring.

Advertentie

DENK is tot deze tijdelijke aanpassing gekomen om zich te richten op de ontwikkeling en groei van de partij.

Selcuk Ozturk zal zich gaan focussen op de verdere uitbouw van de vereniging, terwijl Tunahan Kuzu zich gaat richten op de verdere ontwikkeling van de lokale raadsfracties. Door deze wijziging zal de huidige vice-fractievoorzitter van DENK, Farid Azarkan, het fractievoorzitterschap van DENK in de Tweede Kamer op zich gaan nemen.

Deze aanpassingen zijn volgens DENK wel tijdelijk en duren tot en met het zomerreces.

Selçuk Öztürk, voorzitter van de vereniging Politieke beweging DENK, gaat de organisatie voorbereiden op de Provinciale Statenverkiezingen, Eerste Kamerverkiezingen en Europese Parlementsverkiezingen in 2019. Samen met het bestuur gaat hij zich toeleggen op het scouten van kandidaten en het ontwikkelen van een nieuwe campagnestrategie. Door de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 zijn in 13 gemeenten 33 gemeenteraadsleden, gebiedscommissieleden en stadsdeelcommissieleden toegetreden tot stadsbesturen. Vanwege deze ontwikkeling zal Tunahan Kuzu als politiek leider, met zijn ervaring in de lokale politiek, zich inzetten om samen met de gemeenteraadsfracties te komen tot een werkplan per DENK-fractie. Tevens zal hij verantwoordelijkheid nemen voor het coachen en begeleiden van de gemeenteraadsleden, zodat zij effectief hun rol kunnen invullen,” aldus DENK.