Home Nieuws Familie zieke Ilayda (5) wendt zich voor behandeling tot doktoren in Turkije

Familie zieke Ilayda (5) wendt zich voor behandeling tot doktoren in Turkije

Familie van de vijfjarige Ilayda willen zich na twee opnames op de Kinder IC in Nederland wenden tot Turkse doktoren en zijn daarvoor een crowdfundingsactie opgestart. Van het benodigde bedrag van 65.000 EURO, is er binnen 1 dag al 3.400 EURO opgehaald.

De familie schrijft dat Ilayda al twee keer is opgenomen op de Kinder IC en dat ze niet op één lijn kunnen komen met de behandelende artsen in Nederland. Om die reden willen ze hun dochter in het buitenland laten behandelen, maar daar is geld voor nodig. 65.000 EURO om precies te zijn. Dat bedrag moet de kosten vergoeden van een IC vliegtuig en een IC arts en ook de nazorg die ook niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Tekst van de crowdfundingsactie voor Ilayda:
İlayda is (5 jaar) en meervoudig gehandicapt. Ze is geboren met een hersensafwijking genaamd holoprosencephalie. İlayda is de laatste maanden al 2 keer opgenomen op de Kinder IC de eerste keer had ze al moeite met het afkomen van de beademingsapparatuur. Nu is ze al weer vanaf 10 november opgenomen en er is al 3 keer geprobeerd om haar van de beademing af te halen. Wat haar niet is gelukt en nu willen we haar toch in het buitenland laten behandelen, omdat we niet op één lijn kunnen komen met de artsen hier. Daardoor hebben we besloten om een behandeling aan te gaan in Turkije. Voor een behandeling in Turkije moet er een IC vliegtuig vanuit Turkije komen met een IC arts en helaas krijg je dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. İlayda kan helaas de nazorg niet verkrijgen als we weer terug zouden komen, daardoor krijgt Ilayda de nazorg ook in Turkije, maar het nazorg dat ze zal krijgen word ook niet vergoed. We willen onze prinsesje die nog zoveel plezier heeft in haar leven niet laten gaan. Willen jullie İlayda helpen zodat ze nog verder kan genieten van haar leven?

Je kunt de CROWDFUNDINGSACTIE HIER STEUNEN.