Home Nieuws Familie doodgeschoten moordenaar Özgecan: wij zullen zijn lijk niet ophalen

Familie doodgeschoten moordenaar Özgecan: wij zullen zijn lijk niet ophalen

De moordenaars van de 20-jarige Özgecan Aslan zijn vandaag in een buitengerechtelijke afrekening neergeschoten in de gevangenis waar ze hun straf uitzaten. Een van hen, Ahmet Suphi Altindöken (26), is komen te overlijden. Een familielid van de overleden Ahmet Suphi heeft verklaard zich niet te zullen ontfermen over zijn stoffelijk overschot.

Advertentie

Vader en zoon Altindöken zijn beiden neergeschoten in de zwaarbewaakte gevangenis waar ze hun straf uitzaten. De 26-jarige Ahmet Suphi Altındöken probeerde in februari 2015 met zijn vader Necmettin Altındöken en Fatih Gökçe de 20-jarige studente Özgecan te verkrachten, die zich verweerde met pepperspray en de aanvallers van zich af probeerde te krabben en slaan. De aanvallers staken de psychologiestudent meerdere keren met een mes en sloegen haar dood met een ijzeren staaf, voordat ze haar lichaam verbrandden. Overal in Turkije braken er protesten uit na de moord op Özgecan Aslan.

Vandaag werd duidelijk dat twee van de moordenaars van Özgecan in een buitengerechtelijke afrekening zijn neergeschoten in de gevangenis. Ahmet Suphi Altindöken is na de schietpartij overleden aan zijn verwondingen, terwijl vader Altindöken in kriteke toestand verkeert.

De moeder van Özgecan Aslan hoopt dat recht zijn beloop vindt en dat ze geloven in de rechtsstaat.

Een oom van de neergeschoten moordenaars van Özgecan verklaart dat ze het lichaam van Ahmet Suphi niet zullen ophalen en begraven: “We lijden al een jaar lang. Wij accepteren ze niet meer als familie. Ik zal mij niet ontfermen over zijn stoffelijk overschot. Als zijn moeder het lichaam claimt en begraaft, daar kan ik niets over zeggen”. De gescheiden vrouw van Ahmet Suphi heeft in een verklaring gezegd dat het was alsof ze het overlijdensbericht van een onbekende heeft gehoord toen ze de dood van haar ex-man vernam.

Tussen 2010 en 2015 zijn er in Turkije 1.134 vrouwen met geweld om het leven gebracht. Ongeveer gelijktijdig zijn er in Nederland tussen 2010 en 2014 253 vrouwen met geweld om het leven gebracht.