Home Opinie Facebook heeft schijt aan Turken

Facebook heeft schijt aan Turken

Bij het sociale medium Facebook draaiden ze overuren toen er een aanslag werd gepleegd in Parijs. Je kon aangeven of je veilig was, of je vrienden en familie veilig waren, en je kon zelfs een Franse vlag over je profielfoto op Facebook trekken met een simpele druk op de knop.

Veel Turken vroegen zich na de aanslagen in Ankara en recentelijk in Istanbul af, waarom het sociale medium niet op dezelfde manier pro-actief is in het delen van de leed in Turkije. Sociale media hullen zich in stilte wanneer moslimlanden slachtoffer zijn van terreur, maar brullen tranen met tuiten als een tienermeisje, wanneer een paar scherven van de bommen die het Westen in het Midden Oosten werpt, hier terecht komen.

Niet alleen is Facebook stil, Facebook lijkt Turken ook nog eens ontzettend te beledigen op sociale media, door de Turkse tekst “Terörü lanetliyorum, bir kez daha. #Istanbul” te vertalen als “I curse the terror, one more time. #Paris”. In het Nederlands staat er “Ik vervloek de terreur, nog één keer. #Parijs”.

Misschien wordt het tijd dat we qua sociale media op zoek gaan naar alternatieven voor Facebook en Twitter, naar (Sociale) media die niet worden beheerd door zionisten.

“Het is beter om een kaars aan te steken, dan het duister te vervloeken”.

بسم الله الرحمن الرحيم
Bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm