Home Nieuws Facebook en instagram verwijderen accounts rechtsextremist

Facebook en instagram verwijderen accounts rechtsextremist

De techreus Facebook heeft het account van de Britse neonazi Stephen Yaxley-Lennon voorgoed verwijderd. Yaxley-Lennon, die bekender is onder zijn pseudoniem Tommy Robinson, is zowel van Facebook als van Instagram verwijderd voor het verspreiden van haatdragende taal en laster. Twitter sloot het account van Robinson vorig jaar al om dezelfde redenen.

Advertentie

Robinson kreeg een maand geleden al een laatste waarschuwing van Facebook dat zijn account opgeheven zou worden als hij zich nog eens schuldig zou maken aan het schenden van de richtlijnen van het platform. Robinson verdient echter goud geld met het verspreiden van nazipropaganda over moslims en wordt dik betaald door de pro-Israël anti-islamindustrie. Uit onthullingen in juli 2018 door Channel 4, bleek eerder dat Robinson en de racistische Britain First Facebookpagina’s “Beschermde beoordeling” genieten, waardoor de pagina’s niet zomaar verwijderd worden bij het schenden van de richtlijnen, simpelweg omdat het Facebook geld oplevert. Daar komt nu verandering in.

Volgens Facebook schond Robinson de Terms of Service van het platform door:
– Organising and participating in events with recognised hate figures or groups, such as Proud Boys and Gavin McInnes
– Public praise or support for these hate figures and groups
– Public remarks that include hate speech targeted at a specific group in society
– Public calls for violence against people based on issues such as race, ethnicity or national origin.

De rechtsextremist Geert Wilders, die ook door zionistische geldschieters is gefinancierd, haalde Robinson eind 2018 nog naar de Tweede Kamer. Robinson, die gefinancierd wordt door de techmiljardair Robert Shillman, wordt beschouwd als een rijzende ster aan het firmament van de islamofobie-industrie. Shillman is daarnaast nauw betrokken bij de moslimhaat-industrie en doneert geld aan onder andere de Zionist Organization of America, Friends of the Israeli Defense Forces, Brigitte Gabriel’s ACT en FrontPage Magazine van David Horowitz, dat wordt uitgebracht door het David Horowitz Freedom Center, waarvan Shillman bestuurslid is.

Moslimhaat als verdienmodel

Robinson verdiende als Shillman Fellow ruim 120.000 EURO per jaar voor zijn ‘Werkzaamheden’ om haat te cultiveren en nazipropaganda over moslims en migranten te verspreiden. Robinson’s juridische kosten worden evenals de juridische kosten van Wilders, betaald uit een potje van het Middle East Forum van Daniel Pipes, dat op zijn beurt wordt gefinancierd door het David Horowitz Freedom Center, één van de hoofdsponsoren van Wilders’ PVV. Robinson kwam eind vorig jaar op borgtocht vrij uit de gevangenis. Hij was gearresteerd omdat hij nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van 13 maanden had uitzitten en de voorwaarden overtrad.

Zowel Wilders als Robinson hebben daarnaast in gemeen dat ze moordenaars inspireren. Wilders wordt maar liefst 30 keer genoemd in het manifest van de massamoordenaar Anders Behring Breivik, die de PVV roemde omdat het volgens hem de enige echte conservatieve partij is. Terwijl Robinson de witte terrorist Darren Osborne inspireerde die met zijn busje inreed op bezoekers van de Finsbury moskee in Londen en een moskeeganger vermoordde. In de rechtszaak tegen Darren Osborne werd duidelijk dat Robinsin e-mails uitwisselde met de terrorist en hem inspireerde tot zijn terreurdaad.