Home Nieuws Extremistische atheïst krijgt doodstraf tegen zich geëist voor moordaanslag

Extremistische atheïst krijgt doodstraf tegen zich geëist voor moordaanslag

De Openbaar Aanklagers van North Carolina zullen de doodstraf eisen tegen een man waarvan de politie zegt dat hij gedetailleerde aantekeningen bijhield over het parkeergedrag om en nabij zijn wooncomplex, alvorens hij drie jonge moslims in een naburige woning doodschoot. Dat blijkt uit documenten die op maandag zijn vrijgegeven.

Advertentie

Craig Hicks, 46, wordt drievoudige moord ten laste gelegd voor de moord op een pasgetrouwd stel en de zus van de vrouw op 10 februari jongstleden. De moordaanslag vond plaats in de woning van het islamitisch stel zo’n 3 kilometer van de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill.

De “Durham County District Attorney’s Office” (OvJ) zei maandag dat het vorige week een kennisgeving van het voornemen om de doodstraf voor Hicks te eisen heeft ingediend.

Begin april zal er een hoorzitting worden gehouden waarbij de aanklagers hun bewijs zullen presenteren aan een rechter, zei een woordvoerder van de Officier van Justitie.

De beslissing van justitie komt terwijl de federale en lokale rechercheurs proberen te bepalen of Hicks, een rechtenstudent die zichzelf portretteerde op Facebook als atheïst, werd gemotiveerd door haat jegens de slachtoffers vanwege hun geloof.

De politie verklaarde na het eerste onderzoek dat het wees op een geschil over parkeren dat aanleiding zou zijn geweest voor de moorden. De moordaanslag trok internationaal de aandacht en leidde tot het wijdverspreide gebruik van de hashtag #MuslimLivesMatter op sociale media.

Onlangs werd er een huiszoeking gedaan in Hicks’ woning. Uit bestanden op Hicks computer zou volgens de politie blijken dat hij aantekeningen en foto’s bijhield over parkeeractiviteiten bij de parkeerplekken rondom zijn flat.
De politie heeft daarnaast een opslag van wapens en munitie in beslag genomen.