Home Nieuws Extreemrechtse PVV ontving financiële steun van haatgroep David Horowitz

Extreemrechtse PVV ontving financiële steun van haatgroep David Horowitz

De in 2004 opgerichte “Stichting Vrienden van de PVV” ontving een bedrag van €18.110,69 van de door David Horowitz opgerichte David Horowitz Freedom Center, die deel uitmaakt van de harde kern van het Amerikaanse islamofobie netwerk. Dat blijkt uit het Financieel verslag PVV 2014 dat onlangs openbaar werd gemaakt.

Advertentie

Een van de belangrijkste projecten van het David Horowitz Freedom Center is Jihad watch, waar Robert Spencer aan het roer staat. Volgens mensenrechtenorganisatie The Southern Poverty Law Center die haatgroepen bestrijdt, is David Horowitz Freedom Center de Godfather van de moderne antimoslim netwerken.

David Horowitz gelooft dat “islamitisch extremisme het onderwijssysteem heeft geïnfiltreerd, te beginnen in de kinderopvang”. Hij leidt een aantal extremistische projecten, allen gewijd aan het hardnekkig verdedigen van Israël en het venijnig aanvallen van de islam als een religie van “haat, geweld en racisme” en noemt Palestijnen “moreel ziek”.

Pro-Israël groepen waarderen David Horowitz zijn inzet aangaande het verdedigen van Israëlische standpunten, maar verwerpen de manier waarop het uitgedragen wordt. Ze noemen de acties van zijn Freedom Center contraproductief.

Stichting Vrienden van de PVV heeft als doel het uitdragen van de partijstandpunten en het aantrekken van financiën.