Home Nieuws Extreemrechtse PEGIDA geweldsdreiger Wagensveld aangehouden door politie

Extreemrechtse PEGIDA geweldsdreiger Wagensveld aangehouden door politie

De extreemrechtse geweldsdreiger Edwin Wagensveld van de haatgroep PEGIDA is zaterdag samen met andere PEGIDA-aanhangers aangehouden in Eindhoven toen zij op weg waren naar een moskee om daar vervolg te geven aan de ophitsende manifestatie van 15 juni jongstleden. De extreemrechtse haatgroep heeft toestemming van de gemeente om aanstaande week op het Stadhuisplein van Eindhoven te demonstreren en dus niet voor de moskee.

Op beelden is te zien hoe de rechtsextremist wordt aangehouden en afgevoerd door de politie toen zij op weg waren naar de moskee voor hun haatactie. Buurtbewoners reageren blij op de aanhouding, daar de haatgroep de gemoederen in de stad al enige tijd bezighoudt.

Wagensveld werd bij een eerdere haatmanifestatie op 15 juni geweerd uit de omgeving van de moskee door jongeren die zich verzetten tegen zijn moslimhaat en andere discriminatoire uitingen.

Tekst loopt door onder de video’s.

https://twitter.com/maghrebi82/status/1142413501748719622

Bij die demonstratie uitte Wagensveld bovendien een bedreiging aan het adres van de Eindhovense burgemeester John Jorritsma. Wagensveld zei toen “..en de volgende keer komen we hier ook demonstreren meneer Jorritsma. We knijpen uw nek een keer dicht, dat weet u, u verliest het van ons.”. De Tweet waarin het dreigement is geuit is kort na publicatie verwijderd en staat niet meer op Twitter, maar enkele oplettende Sociale Mediagebruikers hebben de video opgenomen en weer online geplaatst. Ook het Twitteraccount van Wagensveld is inmiddels verwijderd omdat het de regels van het platform heeft geschonden.

Een woordvoerder van burgemeester Jorritsma zegt in een verklaring aan DutchTurks.nl dat de burgemeester op de hoogte is van de bedreiging aan zijn adres en van de procedure voor het doen van een melding bij het Team Bedreigde Politici van het Openbaar Ministerie. Of er al melding is gemaakt of aangifte is gedaan van de bedreiging daar doet de burgemeester geen uitlatingen over. “De burgemeeser van Eindhoven geeft nooit informatie over bedreigingen aan zijn adres,” aldus de perswoordvoerder van burgemeester Jorritsma.