Home Nieuws Extreemlinkse terreursympathisanten bijeen in New York bij toespraak Erdogan, jouwen Turkse journalist...

Extreemlinkse terreursympathisanten bijeen in New York bij toespraak Erdogan, jouwen Turkse journalist uit

Extreemlinkse demonstranten en sympathisanten van de terreurbeweging PKK kwamen woensdag bijeen in New York, buiten het gebouw waar de Turkse president Erdogan sprak. Daar werden symbolen van de terreurbeweging PKK omhoog gehouden en een journalist uitgejouwd.

Advertentie

Onder de demonstranten die ANTIFA-vlaggen en symbolen van de gewelddadige terreurbeweging PKK meedroegen, was ook de extreemlinkse provocateur Meghan Bodette. Demonstranten schreeuwden naar en intimideerden de Turkse journalist Ragip Soylu. Volgens Soylu werd hem door de politie medegedeeld dat hij de demonstranten aan het opruien was, omdat hij een opname maakte, ondanks het feit dat hij zich als journalist had geïdentificeerd.

Bodette was, samen met Lucas Chapman die wapentrainingen heeft gekregen van de terreurgroep YPG-PKK, één van de zes terreursympathisanten die in september 2017 de zaal in New York binnendrongen waar op dat moment de Turkse president Erdogan sprak. Hoewel TASC, een Turks-Amerikaanse belangengroep, de besloten ruimte had afgehuurd voor het evenement, waren sympathisanten van de terreurgroep PKK er toch in geslaagd om de bijeenkomst binnen te treden en te verstoren. De vier terreursympathisanten werden toen, pas nadat ze werden verwijderd uit de ruimte, gearresteerd door de Amerikaanse politie. Politieagenten ter plaatse keken eerst toe hoe de vier tekeer konden gaan.